La JGL aprova l'expedient per a la contractació del servei de redacció del projecte d'obres per a la terminació del Dic de Ponent

25.10.2023
jgl
En sessió extraordinària i urgent celebrada dimarts, 24 d'octubre, la Junta de Govern Local va aprovar l'expedient per a la contractació del servei de redacció del projecte d'obres per a la terminació del Dic de Ponent, mitjançant tramitació anticipada de la despesa. Per a la contractació de la redacció del projecte, es cursarà invitació per a la licitació a totes les empreses del Lot 7 de l'Acord Marc. El valor estimat daquest contracte ascendeix a 66.346 euros (IVA inclòs).

NECESSITATS ESPECÍFIQUES

El Dic de Ponent constitueix un element d'alt interès urbà, ja que, d'una banda, amplia l'espai públic per als ciutadans i, de l'altra, és un recurs turístic de primer nivell tal com ho és el Dic de Llevant. Així mateix, el seu enllaç amb l'Avinguda Desiderio Rodríguez i l'Avinguda de Pinoso representa un nus essencial per a la circulació de la ciutat. Com a conseqüència d'això, es troba totalment inserit a la trama urbana de Torrevella, per la qual cosa la solució tècnica del mateix ha de ser aportada per l'Ajuntament de Torrevella a l'empresa pública estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (ACUAMED), a fi que aquesta procedeixi a la seva execució material, ja que així es garanteix la coherència urbana d'aquest passeig amb la resta de ciutat.

ANTECEDENTS

L'agost de 2022 l'alcalde de Torrevella es reunia a la seu central de l'empresa pública ACUAMED, SA a Madrid amb els seus responsables per donar un impuls definitiu als tres projectes del Pla de Restitució Territorial -PRT's- que s'han d'executar a la ciutat per part d'Aquamed, així com l'estat de les obres de finalització del passeig del Dique de Poniente.

En aquesta reunió de treball es va acordar per ambdues parts que, en vista que no s'agilitzaven i s'estaven eternitzant els tràmits per dur a terme aquests projectes, i davant la preocupació que li trasllada la ciutadania per tant retard, seria el mateix Ajuntament de Torrevella el que assumiria la redacció del projecte de finalització del passeig del Dic de Ponent després de signar-se un conveni. Per tot això, una vegada redactat el projecte, es lliurarà a ACUAMED perquè executin les obres de finalització.