Sostenibilitat, individualització i digitalització: Megatendències del Turisme esportiu

14.11.2023
megatendencias del turismo deportivo

El Fòrum Emprenedoria amb Talent està dirigit a empresaris/àries i gerents de pimes i emprenedors/es en una fase avançada de desenvolupament, i té com a objectiu fomentar les sinergies entre les empreses, així com detectar i presentar noves oportunitats de negoci d'interès per a les empreses i emprenedors/es.

La iniciativa està promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins la seua política de suport a l'emprenedoria innovadora, i organitzada per CEEI Elx i Lab Nucía.

PROGRAMA

El turisme esportiu del futur experimentarà una transformació significativa impulsada per una sèrie de factors clau. La creixent importància de la sostenibilitat es traduirà en un enfocament més ecològic, on els esdeveniments i les instal·lacions esportives es dissenyaran tenint en compte la petjada ambiental. La digitalització jugarà un paper fonamental en facilitar la personalització de les experiències esportives per a cada individu, des de la reserva d'entrades fins a la participació en esdeveniments virtuals a temps real. A més, l'individualisme serà un factor determinant, ja que els viatgers cercaran experiències esportives úniques i personalitzades que s'adaptin als seus interessos i preferències.

Les empreses del sector turístic hauran d'aprofitar aquestes megatendències mitjançant la implementació de tecnologies sostenibles, la creació de plataformes digitals personalitzades i l'oferta de paquets turístics que satisfacin les demandes dels viatgers individualistes, obrint noves oportunitats de mercat i promovent un turisme esportiu més inclusiu i sostenible.

Però com es poden beneficiar les empreses d'aquestes megatendències? En aquest esdeveniment t'ho expliquem.

10:00 a 10:10 Recepció i acreditació

Assisteix minuts abans que comenci l'esdeveniment, així validarem la teva inscripció i t'acreditarem per poder accedir a la sala.

10.10 a 10.20 Obertura institucional

A l'obertura comptarem amb la presència de:

  • Joaquín Alcázar Cano , director del CEEI Elx.
  • Cristóbal Llorens , regidor d'Indústria i Comerç de l' Ajuntament de la Nucia.

10.20 a 10.45 La Megatendència de la Sostenibilitat: “Com promoure l'esport sostenible”

Com molts altres àmbits de l'esport, el canvi ecològic també condiciona el turisme esportiu. Els consumidors exigeixen solucions sostenibles a les empreses i estan disposats a pagar-ne més. Tot i això, encara queda molt per millorar en matèria de protecció del medi ambient, sobretot en els esdeveniments esportius.

En aquesta xerrada, coneixerem de primera mà, una empresa la filosofia de la qual és promoure un estil de vida saludable i respectuós amb el medi ambient.

Què és esport sostenible? Què és el Plogging? Quin és el futur que ens espera? Parlarem de la Megatendència de sostenibilitat, i per descomptat del Plogging, ressaltant els seus beneficis per a la salut, el medi ambient i la comunitat. Explorarem pràctiques sostenibles en diverses disciplines esportives i compartirem exemples inspiradors d´esdeveniments internacionals de Plogging i testimonis d´esportistes compromesos amb el medi ambient. A més, mostrarem com les institucions, les empreses i els clubs esportius poden i han d'aprofitar aquesta tendència per diferenciar-se, promoure la sostenibilitat, impulsar el seu compromís amb els ODS i generar un impacte positiu.

10:45 a 11:10 La Megatendència de la digitalització

La digitalització també ha estat apoderada del turisme esportiu. Cada cop més viatgers utilitzen plataformes i aplicacions en línia per planificar i reservar els seus viatges individualment. Els estiuejants utilitzen cada cop més dispositius electrònics com smartphones i smartwatches per realitzar activitats a l'aire lliure.

L'objectiu dels operadors i les marques esportives ha de ser, doncs, crear una experiència digital fluida per als viatgers.

11:10 a 11:35 La Megatendència de la individualització

Les experiències individuals són cada cop més importants en el turisme. La tendència s'allunya del turisme de masses i s'orienta cap a experiències holístiques adaptades a les necessitats i els interessos individuals dels viatgers. En aquest sentit, esports com l'esquí de travessia o el trail running ofereixen oportunitats ideals per realitzar activitats a la natura allunyades del corrent dominant.

11:35 a 12:00 Cafè Networking

Oportunitat per establir contacte amb tots els assistents a l'esdeveniment i interactuar sobre diferents qüestions de les megatendències del turisme esportiu.

Més informació a CEEI