Ecovidrio posa en marxa a Torrevella la campanya "Tenim raons de pes" per promoure el reciclatge d'envasos de vidre durant el Nadal

Ecovidrio llança aquesta campanya de sensibilització amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre, en unes dates en què es consumeix el 20% del vidre que es recicla durant tot l'any
18.12.2023
ecovidrio
Gràcies a aquesta iniciativa, els ciutadans de Torrevella podran conèixer la importància de reciclar vidre i quant aporta cada individu amb aquest gest tan senzill

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevieja, engega durant les festes de Nadal la campanya de sensibilització “Tenim Raons de Pes” , amb l'objectiu de promoure el reciclatge d'envasos de vidre entre tots els ciutadans.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre avui, 18 de desembre i el 6 de gener, convida tots els veïns i visitants de la ciutat a reciclar els residus d'envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu de la generació de residus i en què es consumeix el 20% dels envasos de vidre que es reciclen en un any.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha col·locat al costat de la Plaça de la Constitució un contenidor decorat amb la imatge de la campanya en què quedarà plasmat com a infografia com contribueixen tots els ciutadans, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient. A aquest acte de presentació hi han assistit la regidora d'Aseo Urbano de l'Ajuntament de Torrevella, María José Ruiz, i el gerent de Zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes.

A més, s'han col·locat a la ciutat tres contenidors més amb la imatge de campanya, on es podrà llegir un missatge diferent sobre el reciclatge d'envasos de vidre i la preservació del medi ambient. En concret al Passeig Vista Alegre, la Plaça Capdepont i el Passeig Juan Aparicio.

Així mateix, als voltants dels contenidors, un educador ambiental informarà els vianants sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre i repartirà uns originals punts de llibre amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat i bosses per al reciclatge de vidre. En concret estarà dimarts 19, dijous 21 i divendres 22 de desembre.

Dades de reciclatge de vidre a Torrevella

Segons les darreres dades disponibles corresponents al 2022, els ciutadans de Torrevella van reciclar un total de 2.864.250 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 34,2 quilograms de vidre.  

Pel que fa a la taxa de contenerització, Torrevella se situa amb una mitjana de 104,7 habitants per contenidor, comptant actualment amb un total de 798 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar calcí – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 al procés de fabricació i s'estalvia energia.