El diumenge, 7 de gener, se celebra la 20a Marató de Donació de Sang a la Casa de la Tercera Edat Sant Pasqual

05.01.2024
XX_MARATÓN_SANGRE_2024_TORREVIEJ
El Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Torrevella, realitzarà el proper diumenge, 7 de gener, de 09:30 a 13:30, la seva 20a edició de la Marató de Donació de Sang a la Casa de la Tercera Edat Sant Pasqual.

La regidora de Salut Pública, Rosa Cañón, juntament amb Mabel Ortiz de Salazar, cap de Servei del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana a Alacant, han presentat avui aquesta marató de donació de sang, que va començar a celebrar-se any 2004, destacant que Torrevella és una de les ciutats més solidàries i generoses a causa del gran nombre de donants que té. En aquestes XX edicions sumen un total de 2.707 donacions, de les quals 605 han estat de donants que feien aquest gest tan solidari per primera vegada. Així mateix, cal destacar que aquest any 2023 s'han realitzat a la nostra ciutat un total de 1.040 donacions de sang.

La província d'Alacant necessita 250 donacions diàries per cobrir les necessitats dels pacients i així cobrir tractaments oncològics, intervencions quirúrgiques, parts, accidents, etc. Els requisits per donar sang són: tenir entre 18 i 65 anys, tenir bona salut, pesar més de 50 quilos i no anar-hi en dejú. Per a qualsevol dubte o ampliar informació es pot consultar la pàgina web http://centro-transfusió.san.gva.es on apareixen tots els punts de donació diaris.