Presentades les activitats programades amb motiu del Dia de l'Arbre 2024

800 Alumnes dels centres escolars de la localitat plantaran arbres i arbustos al Parc Natural de les Llacunes de La Mata-Torrevieja
19.01.2024
Celebración_día_árbol_torrevieja_2024
El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, amb l'edil d'Educació, Ricardo Recuero, el director-conservador del Parc Natural de les Llacunes de La Mata-Torrevieja, Francisco Martínez, i la gerent adjunta d'AGAMED, Gemma Cruz , han presentat avui al matí les activitats de plantació i regeneració que es desenvoluparan amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre 2024. Unes accions que es desenvoluparan el 31 de gener i l'1 de febrer, per a escolars de tots centres educatius de Torrevella.

Una activitat que tenen com a objectiu donar a conèixer als més joves la importància de la regeneració ecològica i el criteri de plantació, convertint-se aquesta en una de les més participatives i importants dels darrers anys a la Comunitat Valenciana.

Sota una previsió de 800 plantes, es desplaçaran els alumnes dels 14 centres escolars per a la plantació en una zona del Parc Natural, on plantaran espècies autòctones com coscoll llentiscle, taray, lavanda, ginebre, arç negre, margalló, santolina, pi blanc , aladern, romaní i garrofer.

Per fer aquesta activitat, AGAMED ha desenvolupat els treballs de preparació i adequació de l'espai de plantació, ubicat a la zona alta del Parc, així com els regs d'auxili i els protectors per a les plantes.

Per part seva, Gemma Cruz ha destacat que dins dels objectius de DS+ i de la política mediambiental, AGAMED estableix diferents indicadors encaminats a minimitzar els impactes d'emissions de CO2. A més, ha destacat la posada en valor per l'educació i la regeneració ambiental, celebrant aquest dia per conscienciar la població en general i els alumnes dels centres escolars en particular la importància de la vegetació per a absorció del CO2 i impedir la degradació de les àrees del parc natural.