Estudiants procedents dels EUA participen en la recuperació ambiental del Paratge Nautral Municipal del Molí de l'Aigua

Estudiants dels EUA de Syracuse University van visitar la setmana passada el Paratge Municipal “Molí d'Aigua”, amb motiu del seminari Marine Ecology of the Mediterranean Sea
22.01.2024
molino del agua
L'alumnat va participar activament en la recuperació ambiental de l'espai amb la retirada de 1 tona d'espècies exòtiques invasores, concretament Carpobrotus acinaciformis

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, informa que una trentena d'estudiants de la Universitat de Siracusa (Nova York) van visitar la setmana passada el Paratge Municipal “Molí d'Aigua” a La Mata, Torrevella, amb motiu del seminari Marine Ecology of the Mediterranean Sea .

Durant la visita, els estudiants van poder conèixer de primera mà les accions de conservació i recuperació del Paratge Natural Municipal “Molino de Agua” de La Mata. A més, els assistents van participar directament en la retirada de 1 Tona d'Espècies Exòtiques Invasores (EEI) en concret, de l'espècie Carpobrotus acinaciformis, coneguda com a ungla de gat. Aquesta espècie procedent de Sud-àfrica resulta una greu amenaça per als ecosistemes dunars, ja que fixa les sorres i altera les característiques dels sòls, desplaçant la vegetació pròpia de les dunes.

L'Associació de Naturalistes del Sud-est (ANSE), amb el suport de l'Ajuntament de Torrevella i de l'empresa de productes ecològics Naturgreen, treballa els darrers anys en la recuperació de l'ecosistema dunar d'aquest espai, a través de la recuperació dels hàbitats dunars , especialment dels savinars i ginebrals costaners, així com de la lluita contra les Espècies Exòtiques Invasores.