Torrevella aposta per un lleure saludable i responsable

L'ONG Controla Club, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella i l'Associació d'Empreses d'Hostaleria de Torrevella i Comarca, posa en marxa el programa Servei Responsable amb l'objectiu de fomentar una hoteleria i un lleure nocturn de qualitat
20.02.2024
t
S'ha obert un termini d'inscripció fins al 15 de març a www.controlaclub.org o www.servicioresponsable.org, perquè qualsevol empresa hostalera o de lleure nocturn de la ciutat pugui obtenir el distintiu del programa i ingressar a la Xarxa d'Establiments Responsables de Torrevella

L'ONG Controla Club , en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella i l'Associació d'Empreses d'Hostaleria de Torrevella i Comarca, posa en marxa el Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències al Sector Hostaler “Servei Responsable”, a través del qual es vol fomentar la col·laboració del sector hoteler i de lleure nocturn en la promoció d'un lleure saludable i responsable a Torrevella.

La regidora de Comerç i Hostaleria de l'Ajuntament de Torrevella, Rosario Martínez Chazarra, informa que l'objectiu del programa Servei Responsable pretén la posada en marxa d'una xarxa d'establiments a Torrevella, els locals dels quals compleixin una sèrie de requisits que permetin garantir un servei responsable i una atenció de qualitat als clients.

Tots aquests requisits estan recollits al “Codi de Bones Pràctiques Professionals al Sector Hostaler”, que reuneix consells i recomanacions sobre la dispensació responsable d'alcohol, el control en el trànsit i consum de drogues il·legals, la protecció al menor, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant de situacions d'emergència i, en general, l'adequada prestació del servei i l'atenció als clients.

Per tot això, s'ha obert un termini d'inscripció que s'estendrà fins al 15 de març perquè qualsevol empresa hostalera o d'oci nocturn de la ciutat pugui obtenir el distintiu del programa i ingressar a la Xarxa d'Establiments Responsables de Torrevella. Per això poden posar-se en contacte a través de www.controlaclub.org o www.servicioresponsable.org .

En definitiva, mitjançant aquestes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la coresponsabilització de l'hostaleria i el sector lleure a la prevenció de les drogodependències i la promoció d'un lleure saludable i responsable.

L'associació Controla Club és una ONG sense ànim de lucre, constituïda el 1997, que neix amb l'objectiu d'abordar la responsabilitat social a l'oci juvenil, informant i conscienciant dels riscos i problemes relacionats amb l'oci i el lleure dels joves , mostrant els avantatges que tenen les conductes moderades i les alternatives d'oci intel·ligent, mitjançant la creació d'estratègies comunicatives i de mediació social que parteixin del punt de vista del potencial consumidor, de manera que siguin capaces d'utilitzar la proximitat amb aquest enfortir el seu compromís i generar la credibilitat necessària dels missatges del programa.