Aprovat a JGL l'expedient de contractació del servei integral de control de plagues

El valor estimat del contracte puja a 1.158.457 euros (IVA inclòs), i està constituït per l'import anual per als tres anys inicialment previstos, més les pròrrogues de dos anys, per la qual cosa en total serien cinc anys de contracte
18.03.2024
Contrato_control_plagas
El regidor-secretari de la Junta de Govern Local, Federico Alarcón, ha informat avui que divendres passat es va aprovar l'expedient de contractació del Servei Integral de Control de Plagues, Desratització, Desinsectació i Desinfecció del terme municipal de Torrevella.

El valor estimat del contracte puja a 1.158.457 euros (IVA inclòs), i està constituït per l'import anual per als tres anys inicialment previstos, més les pròrrogues de dos anys, per la qual cosa en total serien cinc anys de contracte.

L'objectiu d'aquest contracte és la prestació dels serveis de prevenció i control de plagues urbanes (desratització, desinsectació i desinfecció) a Torrevella, contemplant la realització dels treballs següents:

  • Desratització , que comprèn el control i eliminació de rosegadors, en particular rates i ratolins considerats perjudicials per a la salubritat pública.
  • Desinsectació , que comprèn el control i l'eliminació d'insectes nocius o propagadors de malalties en general, i en particular, de dípters (entre els quals s'inclouen els mosquits) i les larves; igualment comprèn el control poblacional de la processionària del pi, blatodeus (diferents espècies d'escarabats) i qualsevol insecte amb possible incidència en la salut pública.
  • Desinfecció , que comprèn l'eliminació immediata o diferida, aquesta darrera mitjançant retirada de residus infectats, de gèrmens nocius per a la salut.

La regidora responsable del control de plagues, Diana Box Alonso, ha valorat molt positivament aquest nou contracte que servirà per donar resposta a les possibles plagues que puguin succeir al llarg dels propers cinc anys.

Entre l'execució dels treballs que es duran a terme destaquen el control de mosquits (revisions setmanals i esdeveniments especials per pluges), desratització, desinsectació i desinfecció a centres públics (centres docents i mercat, centres esportius i resta de dependències municipals), control de processionària (centres docents i parcs i jardins) i superfícies exteriors (superfícies exteriors, parcs i jardins i atenció d'avisos).