Presentat el 29è Certamen Juvenil Internacional d'Havaneres de Torrevella, que se celebrarà el 20 d'abril

La Comissió Tècnica del Patronat ha decidit que siguin cinc les agrupacions seleccionades d‟un total d‟una desena, destacant la participació de dues corals estrangeres, concretament de Filipines i de Cuba
11.04.2024
29 certamen habaneras juvenil torrevieja 2024
El regidor de Cultura i vicepresident del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella, Antonio Quesada, ha presentat avui el 29è Certamen Juvenil Internacional d'Havaneres, que se celebrarà el proper dissabte, 20 d'abril, al Teatre Municipal, a les 18.00 hores.

Un “petit” certamen que pel 1995 veia la llum com a complement al Certamen Internacional, ja és “gran” i referència Internacional per a cors juvenils i infantils tant dins com fora de les nostres fronteres.

El Certamen Juvenil d'Havaneres gaudeix d'una magnífica salut coral i és actualment l'aparador on es donen a conèixer noves agrupacions així com serveix de “termòmetre” per avaluar la qualitat coral de les agrupacions participants havent d'assumir una fase de competició que no té res a res veure amb altres concerts no competitius que els cors han dut a terme. Tots els participants, des del moment que són seleccionats, saben que s'enfronten a un repte únic que els marcarà en el futur en el seu cor, tots volen mostrar des de l'escenari del nostre Teatre Municipal, que s'han preparat per tenir un lloc dins del món coral i on millor que a Torrevella

PARTICIPACIÓ : Per a aquest any 2024, la Comissió Tècnica del Patronat Municipal d'Havaneres ha decidit que siguin cinc agrupacions les que són seleccionades d'un total d'una desena, destacant la participació de dues corals estrangeres concretament de les Filipines i de Cuba.

Dentre els cors nacionals tenim un de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, concretament de Càceres, un de la Comunitat Autònoma de Madrid i un altre que procedeix d'Andalusia.

Al voltant de 260 cantaires es donaran cita a la nostra ciutat el proper 20 d'abril, a aquests caldrà afegir els cantaires del Cor Simfonia de l'Escola Coral Municipal, dirigits per Selena Cancino Escobar.

Cors en Fase de Competició

  • ESCOLANIA DEL CONSERVATORI “GERMANS BERZOSA” Càceres, Extremadura.
  • COR ENTREOLIUS , Dos Hermanas –Sevilla
  • CANTORIA SOLFA , CUBA
  • COR LES VEREDES , Madrid
  • BAAO CHILDREN´S CHOIR , FILIPINES.

Acabada la fase de competició, actuarà, mentre el jurat delibera, el Cor Simfonia de l'Escola Coral Municipal , amb un repertori majoritàriament d'havaneres. Després de la deliberació del jurat, es procedirà a la Lliurament de Premis i Clausura del 2 9è CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D'HABANERES.

JURAT : El Patronat Municipal d'Havaneres, juntament amb la Comissió Tècnica del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia ha designat com a jurat per a aquesta 29a edició del CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D'HABANERES a tres grans noms del panorama coral actual, d'acord amb les exigències qualitatives i artístiques que el Certamen Juvenil té adquirides.

Per a aquesta ocasió seran el Sr. Jordi Blanch Tordera, la Sra. Elisa Gómez i el Sr. Mariano García Sánchez els elegits per designar la decisió d'aquest Certamen Juvenil Internacional de 2024

HABANERA OBLIGADA:

Per a aquesta 29a edició del CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D'HABANERES, l'obra d'interpretació obligada serà: HABANERA DE SAL – Lletra Belén Puente i música d'Antoni Mas.

PREMIS : Els premis d'aquest 29è CERTAMEN JUVENIL INTERNACIONAL D'HABANERES seran els següents:

  • Primer Premi: 3.000 € i trofeu
  • Segon Premi: 2.000 € i trofeu
  • Tercer Premi: 1.000 € i trofeu .

VENDA D'ENTRADES I TAQUILLA : La venda d'entrades per als concerts ja estan disponibles al preu de 5,00 €.

La venda pot ser presencial a la taquilla del Teatre Municipal, situada a Plza. Miguel Hernández, de dimarts a dissabte en horari de 10.00 a 13.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores, sent el dia de l'acte entre les 17.30 a 18.00 hores, (preferiblement amb targeta) , també “on line” a la pàgina web del Patronat Municipal d'Havaneres, ( www.habaneras.org ) i al correu hola@culturatorrevieja.com per a reserves, telèfon: 673931618 a taquilla.

Per a més informació podeu adreçar-vos a les nostres oficines (C/ Patricio Pérez 1 1º C) o als telèfons: 96 571 55 79 – 96 670 77 15, si voleu fer-ho per correu electrònic, serà a la següent adreça: francisco@habaneras.org .

Finalment, el pressupost estimat que inclou infraestructures (il·luminació, so, petxina acústica), allotjaments cors participants, quilometratges cors participants, desplaçaments de jurat, dietes de jurat, personal, premis, etc..., ascendeix a la quantitat aproximada de 26.000 ,00 euros per a aquesta edició del 2024.