Presentada la tercera edició de les Beques al Desenvolupament del Talent Musical "Ricardo Lafuente Aguado"

Els terminis per sol·licitar aquests ajuts comencen avui dimarts 21 de maig, i s'estendran fins al 31 de juliol
21.05.2024
Presentada la tercera edición de las Becas al Desarrollo del Talento Musical "Ricardo Lafuente Aguado"
En aquesta tercera edició s'atorgaran 75 beques a alumnes d'Ensenyaments Elementals del Conservatori Professional de Música “Francisco Casanovas” de Torrevella. de Llenguatge Musical, pertanyents al banc de llibres de l'Associació Musical 3MAP

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, juntament amb l'edil d'Educació, Ricardo Recuero, la directora artística de l'Associació Musical 3MAP i responsable del projecte, María Ortigosa, la gerent-adjunta d'AGAMED, Gemma Cruz, i els nebots del mestre Ricardo Lafuente, Francisco i Ricardo, han presentat aquest matí les BEQUES DE DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL “RICARD LAFUENTE AGUADO” per a nens i joves, que compta amb un pressupost de 15.000 euros.

Un total de 75 beques estaran disponibles en aquesta segona convocatòria per al curs escolar 2024/2025, cobrint la totalitat de la matrícula i oferint un lot de llibres per a lestudi de Llenguatge Musical. Els llibres s'atorgaran en qualitat de préstec amb l'objectiu de crear el banc de llibres Ricardo Lafuente Aguado, continuant així amb el suport a nens i joves interessats en aprendre música.

Els terminis per sol·licitar aquests ajuts comencen avui dimarts, 21 de maig, i s'estendran fins al 31 de juliol. La resolució es durà a terme entre el 05 i el 09 dagost, amb ladjudicació de les beques publicada el 16 dagost. La comissió avaluadora de les BEQUES DE DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL estarà composta per representants de l'Associació Musical 3MAP, la família del Mestre Ricardo Lafuente, un representant del Consell Escolar del Conservatori Professional de Música “Francisco Casanovas” i un assessor fiscal.

María Ortigosa va explicar que els criteris d'adjudicació inclouran la quantitat de germans del sol·licitant que estudiïn al Conservatori, si es tracta d'una família nombrosa i/o monoparental, si l'estudiant té una discapacitat més gran del 33%, i també es consideraran criteris econòmics .

Les BEQUES DE DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL compten amb el suport de les regidories dEducació i Cultura, així com de lempresa mixta AGAMED, Cultura Torrevella, Fundació La Caixa i Toloal Enginyeria de Seguretat.

L'Associació Musical 3MAP té com a objectiu la promoció de l'obra del Mestre Ricardo Lafuente Aguado. El 2021, l'Associació va organitzar dos concerts, un d'ells al 67è Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia celebrat al juliol.

L'any 2023 van presentar l'obra de teatre Apol·lo i el misteri d'una música on s'explica una història de viatge, cerca i retrobament, destacant el valor de l'amistat i l'encant únic de la música a través de la figura del Mestre Ricardo Lafuente .

Aquest 2024 l'Associació ha estat la responsable d'organitzar el Memorial Ricardo Lafuente amb el títol Boleros i Cançons simfònics patrocinat pel Patronat Municipal d'Havaneres i Polifonia.