L´equip del Repte del Reciclatge d´ECOEMBES visita Torrevella

Avui dimecres, l'equip s'ha instal·lat al mercat ambulant setmanal de La Mata (a Avinguda dels Danesos); demà dijous ho farà al passeig de Juan Aparicio, i el divendres 24 estarà al mercat ambulant setmanal de Torrevella (a Avinguda Delfina Viudes)
22.05.2024
reto

La regidora d'Aseo Urbano, María José Ruiz, informa que des d'avui dimecres, 22 de maig, i fins divendres, 24 de maig, Torrevella rep l'equip del Repte del Reciclatge. Avui dimecres, l'equip s'ha instal·lat al mercat ambulant setmanal de La Mata (a Avinguda dels Danesos); demà dijous ho farà al passeig marítim de Juan Aparicio, i el divendres 24 estarà al mercat setmanal de Torrevella (a Avinguda Delfina Viudes).

Durant aquestes tres jornades a Torrevella l'equip d'El Reto interactua amb la població amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, part de l'equip recorre els principals carrers i comerços de la localitat per informar-los sobre la campanya. La campanya es completa amb xerrades informatives que es faran a l'Institut d'Educació Secundària Torrevigía.

La campanya del Reto inclou un premi de 6.000 euros per a la localitat guanyadora. En cas que Torrevella s'alci amb el guardó, l'import anirà destinat a les ONG locals ALPE i APANEE.

“El Repte del Reciclatge” té com a objectiu desmitificar els bulls al voltant del reciclatge i sensibilitzar la població de la seva importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d'animació i formació s'aproxima als ciutadans per compartir amb ells el compromís de separar i reciclar correctament les llaunes, brics i envasos de plàstic al contenidor groc, així com el paper i el cartró, al contenidor blau. Ho fan a través d'activitats lúdiques i educació ambiental, així com de xerrades informatives i de sensibilització a centres educatius per a diversos col·lectius veïnals, seleccionats prèviament.

L'acció es planteja com una competició entre municipis que formen part del Consorci Vega Baixa Sostenible per incrementar l'ús del contenidor groc, almenys en un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, en comparació amb les dades del mateix període de l'any 2023

La campanya persegueix la interacció cara a cara amb el ciutadà, i totes les accions es dirigeixen a les organitzacions, les tradicions i la cultura de l'àmbit geogràfic sobre el qual s'actua. Es tracta que les mateixes institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d'ensenyament de cada localitat siguin partícips i impulsores de la iniciativa. Les seves accions in situ permeten arribar al màxim nombre possible de veïns i llars per tal de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per augmentar la separació correcta dels residus i fer-ne possible el reciclatge posterior.