GASTRONOMIA Torrevella | Plats típics

04.11.2021

La gastronomia a Torrevella us sorprendrà, ja que neix d'una combinació perfecta dels millors productes del mar, les més apetitoses verdures i fruites del Baix Segura, inclosos a les típiques receptes dels habitants de la zona.

La gastronomia a Torrevella, és bona perquè els productes base amb què compta realment són bons, alhora que les seves cuines s'esmercen per combinar-los propiciant un menjar típic que reforça la identitat gastronòmica sintetitzada en tres paraules per a Torrevella: terra, sal i mar .

A la nostra ciutat, els productes del mar els pots veure fresquíssims des del port quan arriben els pescadors acostumats a una pesca artesanal amb les caixes plenes a la Llotja, quan es realitza la subhasta i aquestes caixes van a parar als restaurants o al Mercat de la Plaça.

Hi ha un punt dins de la gastronomia, que no podem deixar de nomenar o anunciar com a part dels plats típics de Torrevella i de la zona del Baix Segura que són els Salazones, productes de la mar curats amb sal, com la moixama, ou , anxoves, bonítol, capellanets, ... servits o combinats amb fruits secs o com a part d'amanides com la pericana, amanida de tomàquet i bonítol,...

Als mercats o mercats ambulants, les fruites i verdures de Torrevella i de tota la Vega Baixa enlluernen amb els seus colors i sabors, per convertir-se també en productes naturals i sans que seran part de plats típics de la cuina mediterrània torrevellenca.

Un distintiu de la nostra gastronomia és la sal, amb les seves cristal·lines estrelles i escates fan que gràcies a un perfecte envasat i producció es converteixi en el producte alimentari i no alimentari més reconegut fora de les nostres fronteres, amb la marca Torrevella. Sent utilitzades les escates pels grans cuiners del moment.

Inclusivament podem parlar com a part de la nostra gastronomia del vi, el vi que s'obté fa uns anys de les vinyes plantades a les rodalies de la   Llacuna de la Mata, el primer vi de les terres de Torrevella i la darreríssima presentació de la nova cervesa de Torrevella, La Bella Lola, presentada la setmana passada a tot el públic i amb una excel·lent degustació i acceptació.

Un altre producte de la nostra zona típic són les coques, que les trobem dins de la part de la rebosteria o els dolços, perquè les coques poden ser salades o dolces, especials per a aquelles ocasions en què passem moments a l'aire lliure.