Torrevella recupera els ajuts municipals a estudiants universitaris

L'alcalde ha destacat que amb aquesta convocatòria es recuperen unes importants ajudes als joves torrevellins, que es van perdre durant el mandat anterior i que el Partit Popular es va comprometre a recuperar en campanya electoral del 2019
05.07.2021
AYUDAS
La quantia de les puja a 786.000 euros, 500.000 euros de la partida pressupostària i 286.000 euros procedents dels romanents de Tresoreria

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, juntament amb el regidor d'Hisenda, Domingo Paredes, l'edil d'Educació, Ricardo Recuero, i el president de l'Associació d'Estudiants Universitaris de Torrevella (ADUTG), Manuel Escudero, ha anunciat al matí de avui ja s'han aprovat les bases reguladores i la convocatòria d'ajuts per a joves estudiants universitaris per a la concessió d'ajuts que financen les despeses corrents de matrícules, llibres de text i transport per al curs 2020/2021. Un cop publicades les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP), al llarg d'aquesta mateixa setmana, hi haurà termini de presentació de les sol·licituds de 30 dies naturals des de la seva publicació.

Eduardo Dolón ha destacat que amb aquesta convocatòria es recuperen unes importants ajudes als joves torrevellins que es van perdre durant el mandat anterior i que, el Partit Popular es va comprometre a recuperar en campanya electoral municipal de 2019. D'aquesta manera, es compleix per complet el contracte electoral amb l'associació ADEUT, que podran rebre uns importants ajuts econòmics corresponents al curs que acaba de finalitzar 2020/2021.

Per a l'alcalde aquest ha estat un llarg procés fins a la seva culminació ara, ja que des del primer moment aquesta partida s'havia de crear en els pressupostos municipals que una vegada i una altra s'han anat bloquejant i paralitzant per part de l'oposició.

Eduardo Dolón ha continuat assegurant que per a aquest equip de Govern la posada en marxa dels ajuts suposa un gran èxit, afegint que com s'ha demostrat són uns ajuts totalment legals, malgrat que els que governaven el mandat anterior (2015/2019) asseguraven que eren il·legals.

L'alcalde de Torrevella ha avançat que des de la Regidoria de Joventut ja s'està treballant en unes noves beques universitàries que complementin les actuals i atreguin tot el talent jove que hi ha a la nostra ciutat.

També ha volgut agrair l'estreta col·laboració de l'associació ADEUGT, que des del primer moment hi han estat presents defensant els interessos de tots els universitaris torrevellins en aquestes bases i donant la seva opinió per publicar-les ajustades a la realitat actual.

Així mateix, en els propers dies es convocarà una webinar amb el tècnic municipal encarregat de la gestió de les ajudes per aclarir i resoldre tots els dubtes que puguin tenir els universitaris torrevellins.

LA QUANTIA DE LES AJUDES Ascendeix a 786.000 EUROS

Cal destacar que la quantia d'aquests ajuts universitaris puja 500.000 euros, 200.000 euros corresponents a la partida per a beques universitàries de Joventut i 300.000 euros procedents de la partida de transports d'educació. A més, ja compta amb l'aprovació inicial la incorporació de 286.000 euros que provenen dels romanents de tresoreria per ampliar aquesta partida. En total, 786.000 euros destinats als estudiants universitaris de la nostra localitat.

REQUISITS:

Per a la concessió d'aquests ajuts municipals s'han establert els requisits següents:

tenir una edat màxima de 35 anys.
Estar empadronat a Torrevella. Aquest tràmit el fa d'ofici l'Ajuntament en emplenar el sol·licitant una autorització.
Es permet estar matriculat de manera presencial oa distància.
S'ha establert un nombre mínim de crèdits o assignatures en què cal estar matriculat anualment i que es correspon amb els requisits establerts per les universitats.
El nivell de renda familiar no podrà superar els 15.000€ per cada membre. És a dir, en una unitat familiar formada per un pare, una mare i un fill, el nivell de renda serà de 45.000 €.
La quantia màxima a concedir serà de fins a 1.500€, però en cap cas la quantia no podrà superar les despeses justificades per l'estudiant.
Per a la determinació de la quantia s'ha establert un sistema de punts que se us enviarà a tots amb les bases adjuntes a la nota de premsa.
Les despeses subvencionables són:
-La matrícula, aportant comprovant de la matrícula i justificant bancari del pagament.

-Els llibres de text. Que es justificaran mitjançant l aportació de les factures de compra.

-Despeses de transport públic que s'utilitzen per arribar als centres d'estudi. Aquest shaurà de justificar mitjançant certificat acreditatiu de lempresa emissora.

El model de sol·licitud es troba a l'annex 1 de les Bases i per sol·licitar aquests ajuts estarà disponible al web municipal de l'Ajuntament de Torrevella tota la informació i documentació. A més, s'habilitarà l'accés a la seu electrònica per formular la sol·licitud.
CRITERIS DE VALORACIÓ

Els criteris de valoració seran els següents:

 

SITUACIONS FAMILIARS

Un o més membres a l'atur, antiguitat mínima 6 mesos: 1 punt.

Família nombrosa: 0,5 punts.

Família monoparental: 0,5 punts.

Sol·licitant o algun membre de la unitat familiar tingui una discapacitat de grau igual o superior al 33%: 0,5 punts.

La sol·licitant de lajuda i/o els seus fills i filles menors de 23 anys acreditin la condició de víctimes de violència de gènere: 0,5 punts.

Renda per càpita menor o igual a 9.000 €: 1 punt.

TIPUS D'ESTUDI

Ensenyament presencial: 4 punts.

Ensenyament a distància: 1 punt.

NIVELL

4 punts per estar cursant estudis de màster oficial.

3 punts per estar cursant el darrer curs segons el pla destudis vigent.

2 punts per estar cursant els cursos intermedis.

1 punt per cursar el primer curs.

Es prendrà com a base el curs més alt al que pertanyin les assignatures en què s'ha matriculat.
EXPEDIENT ACADÈMIC. ÚLTIM CURS REALITZAT

La nota mitjana es calcularà sota el següent criteri:

Matrícula dhonor: 4 punts.

Excel·lent: 3 punts.

Notable (7-8,9): 2 punts.

Aprovat/Apte (5-6,9): 1 punt.

No presentat/Suspens: 0,25 punts.

DISTÀNCIA TORREVELLA-LOCALITAT ON CURSE ELS ESTUDIS

Superior a 50 km: 4 punts.

Superior a 40 km o igual o inferior a 50 km: 3 punts.

Superior a 30 km i igual o inferior a 40 km: 2 punts.

Superior a 20 km i igual o inferior a 30 km: 1 punt.

Igual o inferior a 20 km: 0,5 punts.

* La distància es determinarà mitjançant la informació disponible a «CartoCiudad» al geoportal www.cartociudad.es del Ministeri de Foment, d'accés lliure, obert i gratuït, prenent com a referència el domicili habitual de la persona sol·licitant de l'ajuda i el del centre d'estudis on s'imparteixi la formació.