Presentats quatre nous furgons de la Policia Local destinats a diverses unitats de servei

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el regidor de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón, han presentat avui les quatre noves furgonetes adquirides per la Policia Local i que aniran destinades: una per a la Unitat de Diligències i Atestats (UDA ), dos per al Grup de Reforç Operatiu (GRO) i una per a l'Equip de Mitjans Canins. Totes elles amb equipaments especials i adaptats a les funcions pròpies de les unitats esmentades.
23.07.2021
POLICIA LOCAL
L'alcalde ha informat que l'adquisició d'aquestes quatre furgonetes s'inclou a l'arrendament per un període de quatre anys d'un total de 17 vehicles (12 vehicles i 5 furgonetes) totalment equipats amb les últimes tecnologies en seguretat i eficàcia. El contracte dels 17 vehicles ha suposat una inversió municipal de 702.000 euros, dividit en quatre anys, i uns 175.000 euros anuals amb IVA inclòs.

Eduardo Dolón ha felicitat tots els professionals de la Policia Local i, especialment, el regidor delegat Federico Alarcón, per haver aconseguit que la Policia Local de Torrevella s'hagi convertit en una de les més ben equipades de tota la Comunitat Valenciana amb l'adquisició d'aquests 17 nous vehicles de darrera generació.

Tots els furgons estan equipats amb motors dièsel d'última generació amb adblue per a la depuració de gasos i la protecció del medi ambient. Estan dotats amb un equipament general , com la resta de patrullers, com són emissores de darrera generació de sistema TETRA, càmeres de vigilància amb el sistema integral ROMA, que en els propers mesos s'implantarà a la ciutat de Torrevella, llanternes professionals, enfosquiment de vidres, cinta abalisadora i GPS. Així mateix, estan equipats amb internet per poder connectar-se des de qualsevol punt del municipi a les bases de dades de consulta, per poder donar un millor servei.

Les furgonetes es troben equipades amb proteccions anti-trencament de vidres, fars i pilots, per poder actuar amb total seguretat i protecció davant de qualsevol eventualitat greu, l'habitacle interior està dividit en 6 places, les quals estan disposades perquè el personal es pugui moure i equipar del material necessari sense que hagin de baixar del vehicle, garantint-ne la seguretat.

-Equipament de rescat o auxili . Els integrants del GRO en actuar en diverses comeses específiques, se'ls ha dotat de material de primera intervenció, mitjans per al rescat i auxili: extintor de pols seca, farmaciola de primers auxilis, manta ignífuga, martell trencavidres i tallacinturons, cable d'arrencada de motor, corda de rescat hidròfuga, barra d'acer (pota de cabra), maça de descarcel·lació, cisalla, salvavides tipus torpede i cabestrant portàtil. Tot això per poder actuar amb garantia total de poder resoldre qualsevol situació d'emergència.

-Equipament per a controls . Tetrapodes de senyalització (cons), senyalització controls (quatre suports i diversos senyals), caixa de pinxos per aturar vehicles, càmeres de vídeo vigilància davantera de l'exterior, llums abalisadores de control i un suport per a ordinador portàtil per a la consulta de dades in situ.

-Equipament extra . S'ha dotat dels vehicles d'escuts invertits, que són utilitzats per al desarmament de persones amb armes blanques, salvaguardant la integritat dels agents davant d'aquest tipus de perill. També s'ha dotat d'un escut balístic de nivell 4A amb visió central i llum, per salvaguardar la integritat dels agents d'enfrontaments armats.