L'Ajuntament impulsa el II Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Home

El Pla recollirà una sèrie de mesures per garantir la igualtat d‟oportunitats en els àmbits de conciliació de la vida laboral, familiar i personal, formació i implementació de polítiques públiques
27.07.2021
igualdad
Entre d'altres, destaca el desenvolupament d'entrevistes en profunditat amb personalitats de l'esfera pública, cultural i social de la localitat; l´organització de dinàmiques grupals amb representants del teixit associatiu local, així com la celebració de taules de treball intern amb personal tècnic de l´Ajuntament

L'Ajuntament de Torrevella, fidel al seu compromís a favor de la igualtat real i efectiva entre dones i homes de la localitat, ha anunciat l'inici dels treballs de disseny del que serà el II Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Homes, comptant per a aquest menester amb la col·laboració de la consultora social EQUÀLITAT, participació i igualtat.

Amb aquesta iniciativa, explica Eduardo Dolón, alcalde de Torrevella, “es pretén que els principis d'equitat i justícia social regeixin la totalitat de les polítiques públiques ideades i consensuades entre càrrecs electes, funcionariat, societat civil organitzada i agents i actors clau al camp de la igualtat entre tots dos sexes”.

Aquest document estratègic serà resultat d'un procés de diagnòstic integral que, conformat per actuacions de recerca tant quantitativa com qualitativa, té per objecte valorar el grau d'assoliment dels objectius contemplats al projecte anterior, identificar en quins àmbits de la vida municipal persisteixen encara desequilibris entre ambdós sexes i quines mesures es podrien implementar per esmenar aquestes deficiències.

Entre altres activitats, destaca el desenvolupament d'entrevistes en profunditat amb personalitats de prestigi reconegut a l'esfera pública, cultural i social; lorganització de dinàmiques grupals amb representants del teixit associatiu local; la celebració de taules de treball intern amb personal tècnic del consistori; i la realització d'un taller brainstorming amb els portaveus dels grups polítics municipals.

Eduardo Dolón ha assegurat que “aquest Pla posiciona Torrevella com a referent en l'àmbit de la comarca del Baix Segura en el disseny i implementació de polítiques públiques encaminades a garantir la igualtat d'accés de les dones als diferents àmbits de la vida pública, social, laboral, cultural, educativa, entre d'altres, sota les mateixes condicions que els seus homòlegs homes”.

Des del consistori torrevellenc s'anima tots els ciutadans a col·laborar amb la seva màxima voluntat i sentit de la responsabilitat en totes les tasques de diagnòstic que, d'aquí endavant, es desenvolupin de conformitat amb el disseny del II Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Homes, doncs aquest projecte, com assenyala el regidor delegat de Benestar Social i Igualtat, Tomás Ballester, “presenta una oportunitat immillorable per construir la Torrevella igualitària, respectuosa i inclusiva que totes i tots desitgem construir els propers quatre anys”.

D'ara endavant, es publicarà més informació actualitzada respecte a la iniciativa al portal d'anuncis allotjada a la pàgina web municipal .