A finals d'agost comencen les obres de pluvials a la urbanització Torreta Florida

Amb aquestes actuacions, que compten amb una inversió de 2.447.851 d'euros, es controlaran les pluges torrencials, de manera que les noves infraestructures puguin recollir l'aigua i emmagatzemar-la per a la posterior depuració i reutilització
30.07.2021
OBRAS PLUVIALES
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i la regidora de Qualitat dels Serveis Urbans, Sandra Sánchez, acompanyats pel gerent d'AGAMED, Jorge Ballesta i la gerent adjunta, Gemma Cruz, s'han reunit avui al matí amb els representants de els veïns de la urbanització Torreta Florida, per informar-los del proper inici de les obres de pluvials que s'escometran en aquesta zona.

L´alcalde ha indicat que amb aquesta actuació compleix el compromís de l´equip de Govern amb els veïns d´aquesta urbanització i ha anunciat que ja s´estan licitant les obres ia finals del mes d´agost començaran a executar-se, podent estar totalment acabada a l´octubre la primera de les tres infraestructures previstes, coincidint amb les possibles pluges torrencials de tardor. Així mateix, durant el primer trimestre del 2022 s'executaran les altres dues fases d'aquestes obres de sanejament.

Aquesta important actuació busca resoldre la manca de capacitat de la Xarxa de Sanejament a la zona, que en episodis puntuals de pluges torrencials recull a més aquestes aigües de pluja i, per tant, dificulta que la xarxa pugui fer la seva funció correctament, amb els problemes que això comporta a més els veïns de la zona.

Per poder executar aquesta actuació, el Consell d'AGAMED va aprovar al maig l'avançament dels fons del Pla d'Inversions per valor de 2.447.851 euros. Les obres inclouen l'execució de col·lectors de pluvials al carrer Jorge Manrique que recullin l'aigua de pluja i la impulsin fins a una bassa de laminació on quedarà emmagatzemada perquè s'enviï progressivament a la depuradora. Aquests col·lectors permetran crear una xarxa separativa, de manera que la xarxa de clavegueram no sigui l'encarregada de recollir les aigües de pluja i no es produeixin problemes de dimensionament a les instal·lacions. Limport daquesta actuació ascendeix a 759.881 euros. Així mateix, aquesta bassa de laminació emmagatzemarà l'aigua per anar-la enviant progressivament a la depuradora, perquè aquesta sigui capaç de tractar tota l'aigua que rep depurant-la i reutilitzant-la.

De forma paral·lela, s'executarà un tanc de tempestes de 5.000 m3, a la zona ubicada entre la Via Verda i l'Avinguda de les Urracas, per a recollida de les aigües pluvials a la subconca 13, ubicada a la conca C8 “Oest CN332”, i que compta amb una inversió de 1.184.327 euros. Les aigües emmagatzemades seran enviades després de les pluges cap a la xarxa de clavegueram, per a la posterior depuració i reutilització.

Una tercera i última actuació serà l'execució d'una estació de bombament i impulsió per a la recollida d'aigües pluvials a la rotonda de carrer Clarín, amb una inversió de 503.642 euros. Aquesta estació de bombament i impulsió serà capaç de transportar l'aigua de pluja evitant inundacions als punts de menor quota. Per omplir l'estació caldrà executar una xarxa de col·lectors i embornals ubicats al llarg del carrer Clarín.

Totes aquestes actuacions pretenen controlar l'aigua que arriba en episodis de pluja torrencial de conques amunt fins a la urbanització Torreta Florida, de manera que les noves infraestructures siguin capaces de recollir l'aigua i emmagatzemar-la per a la seva posterior depuració.