Engeguen les activitats de la MEDNIGHT amb la inauguració de l'exposició "Rostres Mediterranis de la Ciència"

Ahir dimecres, 15 de setembre, a les 19.00 hores, a la sala d'exposicions del Centre Cultural Verge del Carme es va inaugurar l'exposició “Rostres Mediterranis de la Ciència”, que contribueix a visibilitzar les científiques a la població general i als alumnes i alumnes en particular, per trencar estereotips i sumar referents de la ciència en femení.
16.09.2021
MED
El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero, ha donat la benvinguda agraint la tasca d'Ars Creatio a la cultura de la ciutat, arribant a afirmar que “Ars Creatio és imprescindible per a la supervivència cultural de la nostra ciutat”.

Darrere seu, han parlat la presidenta d'Ars Creatio, Josefina Nieto, la directora del MUDIC, Mari Carmen Perea, i María Luisa Molina, citant les paraules del conegut astrofísic i divulgador científic, Carl Sagan, en una carta adreçada als membres d'una societat científica que el 1981 encara no admetia dones: “Si el club restringeix la seva membresia als homes, la pèrdua serà nostra”, indicant que la ciència no podia prescindir de les ments i les mans del 50% de la humanitat (carta de Carl Sagan: https://bit.ly/3AgAX1I ). Poc després, van admetre les dones.

Avui dia, la invisibilitat, tant per a si mateixes com per al seu propi treball, és un altre dels molts esculls a què s'enfronten les dones a la carrera científica. Per tal de visibilitzar les científiques i trencar amb estereotips i rols, aquesta exposició porta a la població en general la vida i investigació de referents femenins en ciència. Les protagonistes són dones de més de 20 nacions mediterrànies.

Els dies 22 i 23 de setembre al matí, a les 9:00 hores, 10:30 i 12:00 hores es realitzaran gincanes per als alumnes en què hauran de superar una sèrie de proves i reptes que desvetllaran els secrets de la exposició.