La Policia Local de Torrevella participa a l'estudi de la Direcció General de Trànsit sobre la prevalença del consum de substàncies psicoactives i alcohol en conductors de vehicles

La Policia Local de Torrevella serà una de les 15 policies locals de tot Espanya que participaran en aquest estudi L'estudi anomenat EDAP 2021 es desenvoluparà durant tot el mes de novembre i consisteix en la realització de 16 controls aleatoris d'alcohol i drogues a conductors durant quatre setmanes
28.10.2021
PL
El director general de Trànsit, Pere Navarro, s'ha dirigit per carta a l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, per sol·licitar la col·laboració de la policia local en un estudi de prevalença del consum de substàncies psicoactives i alcohol en conductors de vehicles.

La Policia Local de Torrevella ja ha participat amb èxit en dues edicions anteriors del dit estudi, contribuint amb això a la prevenció d'accidents de trànsit com a conseqüència del consum d'aquestes substàncies i fomentant la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit en una campanya a la que només hi participen 15 Policies Locals de tot Espanya.

L'estudi, anomenat EDAP 2021, es desenvoluparà durant tot el proper mes de novembre i consisteix en la realització d'un total de 16 controls aleatoris d'alcohol i drogues a conductors durant 4 setmanes. A cada control, es realitzaran les proves de detecció d'aquestes substàncies a un total de 8 conductors de forma individualitzada, per la qual cosa el nombre total de proves que realitzaran la Policia Local de Torrevella durant tota la campanya serà de 128 tests d'alcohol i 128 més de drogues. Durant la pràctica de les proves, es realitzarà a més un recompte de vehicles per aforament del punt de control.

Els resultats dels controls es remetran a la Direcció General de Trànsit per a l'anàlisi de les dades recopilades i així poder treure'n conclusions sobre la prevalença del consum d'alcohol i drogues en la conducció.

Per a la realització dels controls esmentats, Trànsit ha cedit a la Policia Local de Torrevella tot el material necessari (vehicle de la Prefectura Provincial de Trànsit, drogotest i kits de drogues, etilòmetre, filtres, neveres i kits per a enviament a laboratori, etc.). ), fent-se càrrec de l'enviament al laboratori i anàlisi de les mostres la Direcció General de Trànsit.

Els punts de control assenyalats per la Direcció General de Trànsit són els que a continuació se citen:

Punto

Lugar

1

Paseo de la Libertad (sentido Playa del Cura)

2

Calle Orihuela con Avda. Rosa Mazón (sentido CV-905)

3

Avda. Rosa Mazón con Avda. Delfina Viudes

4

Avda. Cortes Valencianas con Avda. de la Mancha (sentido casco urbano)