Presentades les activitats amb motiu de la Setmana Internacional de les Persones amb Discapacitat que tindrà lloc del 27 de novembre al 5 de desembre

Per primera vegada la comparsa de gegants i capgrossos acompanyaran els nens i nenes amb diversitat funcional al punt de sortida oficial
26.11.2021
semana discapacidad
La regidora d'ONG i Voluntariat de l'Ajuntament de Torrevieja, Concha Sala, la presidenta d'APANEE, María José Sánchez i la presidenta d'ALPE, Heidi Aznar, han presentat avui les activitats programades amb motiu de la Setmana d'Internacional de les Persones amb discapacitat, que es commemora el 3 de desembre. Les activitats comencen demà dissabte 27 de novembre fins al proper 5 de desembre.

La presidenta d'APANEE, María José Sánchez, i la presidenta d'ALPE, Heidi Aznar, han agraït a l'Ajuntament de Torrevieja el suport a les dues associacions i “el compromís per visibilitzar les persones amb capacitats diferents. Aquest és el tercer any consecutiu que engeguem, en col·laboració amb l'ajuntament, activitats de visibilització i commemoració d'una data que és tan important per a nosaltres”, han estat les paraules de la presidenta d'APANEE.

DISSABTE, 27 DE NOVEMBRE

COMPETICIÓ DE DRAC BOAT I MERCADET NADALENC ARTESANAL. Al llarg del matí el centre educatiu ALPE participarà a la competició de rem adaptat Dragon-Boat mentre que el centre ocupacional participarà en un mercat ambulant nadalenc artesanal a l'establiment “La Food Truck”.

DIUMENGE, 28 DE NOVEMBRE

III MOTO DINAR CIUTAT DE TORREVELLA A BENEFICI D'APANEE. Al parc Antonio Soria tindrà lloc la tercera concentració motoesmorzar de la mà de la germandat “Dorsal Zero”. A partir de les 09:30 hores començaran el recorregut per la ciutat, la jornada comptarà amb concerts, DJ's, barbacoa, paella, castells inflables, estands, etc…

PAELLA SOLIDÀRIA A BENEFICI D'ALPE. A partir de les 12.00 hores començarà la paella solidària a la cafeteria J. Mullins a benefici d'Alpe.

DILLUNS, 29 DE NOVEMBRE

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ I CONSCIENCIACIÓ SOBRE EL BON ÚS DE

LES PLACES RESERVADES PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA. Des de la regidoria de Seguretat i Emergències juntament amb la regidoria de Comerç es posarà en marxa una campanya de conscienciació amb infografies a diferents places reservades per a mobilitat reduïda, a diferents ubicacions, per sensibilitzar i conscienciar sobre el bon ús de les mateixes.

DIMARTS, 30 DE NOVEMBRE

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ CONCURS DE DIBUIX A LA SOCIETAT CULTURAL CASÍ DE TORREVELLA. En col·laboració amb la regidoria d'Educació es durà a terme un concurs de dibuix amb tots els centres educatius de la ciutat, apropant als escolars la visió de la inclusió i la integració dels mateixos, a través del dibuix. El jurat estarà compost per 4 representants de les associacions ALPE i APANEE que determinaran els dibuixos guanyadors. El lliurament de premis es farà el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

TALLER DE CUINA DIVERSA AMB LA COL·LABORACIÓ DEL XEF ALBERTO VILLAR I PANADERIA – PASTISSERIA LES ROQUES. A partir de les 18.00 hores els nens i nenes d'APANEE es familiaritzen amb els aliments. Aquesta activitat afavorirà la seva destresa culinària així com treballaran habilitats motrius en tallar, amassar, triturar i barrejar aliments alhora que estimularan els seus sentits de gust i olfacte.

DIMECRES, 1 DE DESEMBRE

PONÈNCIA “TINC UN FAMILIAR AMB DIVERSITAT FUNCIONAL, I ARA QUÈ?”. Serà a les 11.00 hores al Centre Cultural “Virgen del Carmen” i serà impartida per Cuorecare. Aquesta ponència versarà sobre els serveis, els recursos i l'orientació a través de la Llei de Dependència sobre la promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

DIJOUS, 2 DE DESEMBRE

XARAMITA INCLUSIVA. Per primera vegada la comparsa de gegants i capgrossos esperaran els nens i nenes amb diversitat funcional a la Plaça Miguel Hernández, per acompanyar-los al punt de sortida oficial. Aquesta activitat tindrà lloc a partir de les 18.45 hores.

DIVENDRES, 3 DE DESEMBRE

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT. Els usuaris del centre ocupacional ALPE participaran en una jornada de cinema fòrum on gaudiran de la projecció de “Wonder”. Al llarg del matí s'instal·larà un mural a la Plaça de la Constitució elaborat pels nens i nenes amb diversitat funcional.

A les 18:00 hores tindrà lloc l'hissada de bandera a la Plaça de la Constitució, amb la solta de globus i el vol de coloms. A més, es farà entrega dels premis als premiats al concurs de dibuix dels centres educatius.

DIUMENGE, 5 DE DESEMBRE

XARAMITA INCLUSIVA. A les 12:00 hores la comparsa de gegants i capgrossos esperarà els nens i nenes amb diversitat funcional