Aprovat de l'avantprojecte de construcció de les noves dependències d'Agamed i Centre Educatiu Multifuncional

El Consell d'Administració d'AGAMED, celebrat avui, presidit per l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha aprovat l'avantprojecte de les noves dependències d'AGAMED, així com l'espai que comptarà l'Ajuntament per a centre educatiu multifuncional, el qual es troba al solar contigu a la Sala Vista Alegre, situat a la confluència dels carrers Concepción i Canonge Torres.
14.01.2022
Agamed
El terra on es construirà l'edifici pertany a l'Ajuntament i s'ha acudit a la fórmula legal del dret de superfície com a fórmula més viable. Com a contraprestació, l'Ajuntament de Torrevella obté l'ús d'un total de 1.488, 23 metres quadrats de l'edifici que es construirà, tenint plena disponibilitat des del primer dia des de la posada en servei de l'edifici de les plantes segona, tercera i àtic, a les que s'ubicarà el centre educatiu multifuncional, mentres que les plantes baixa i primera quedaran a disposició d'oficines de l'empresa AGAMED. A més, cal destacar que l'Ajuntament rebrà la titularitat de tot l'edifici construït, incloent-hi planta baixa, planta primera i planta soterrani a partir de la finalització del contracte.

Eduardo Dolón ha anunciat que les plantes destinades al centre educatiu multifuncional (plantes segona, tercera i àtic) es convertiran a la propera Seu Universitària de ciutat de Torrevella. En aquest sentit, l'alcalde ha avançat que tant la Universitat d'Alacant, com la Universitat Miguel Hernández i la UNED estarien en disposició d'instal·lar-se a aquest edifici.

Per tant, l'alcalde de la ciutat ha destacat que tot això suposarà un gran impacte a l'entorn immediat d'aquesta cèntrica zona de la localitat. D'una banda, la generació diària d'activitat que generen les oficines de la seu central d'AGAMED, a causa del flux de persones que acudeix a les oficines a fer les gestions, a més de les 40 persones que treballen a les oficines, i de l'altra , l'impacte específic que pot generar que el centre de la ciutat compti amb una seu universitària.

Eduardo Dolón ha ressaltat que es tracta d'un projecte il·lusionant per això l'edifici suposa en composició arquitectònica, funcional i versàtil, respecte al medi ambient i sostenibilitat.

Les noves oficines d'AGAMED incorporaran millores per augmentar la sostenibilitat i l'accessibilitat, la instal·lació d'un sistema de renovació i desinfecció d'aire per fer l'entorn més segur i el condicionament d'una zona interactiva d'autoservei, a través de dispositius mòbils tipus Tablet i Smartphone, els clients podran aprendre i realitzar les seves gestions en línia en el moment de la mà del personal de la companyia. Per Eduardo Dolón, el nou model d'oficina pretén contribuir a millorar la relació entre AGAMED i els seus clients, impulsant un nou concepte d'atenció presencial, més tecnològic, però també més personal i proper, centrat en la millora de l'experiència al client i la generació de valor compartit. En què a més s'aconsegueixin trencar les barreres de comprensió, digitalització i per motius de discapacitat, alhora que es creen entorns còmodes per a aquells col·lectius que assisteixin a l'oficina amb dificultats econòmiques.

A partir d'avui comença un pla d'etapes que s'ha de concretar de la manera següent: un cop finalitzats els tràmits d'escriptura pública, AGAMED sol·licitarà llicència d'enderrocament per demolir l'edificació posterior i hangars que actualment existeixen, de manera que l'enderrocament total podrà estar realitzat al mes d'abril. Paral·lelament, es tramitarà la llicència d'obres perquè, immediatament acabat l'enderrocament, es pugui començar amb les obres de l'edifici, i es preveu un termini d'execució màxim de 18 mesos. Per tant, si tot transcorre com està previst, l'edifici podria estar en funcionament al curs escolar 2023/24.