La Regidoria de Parcs i Jardins comença la poda de palmeres del terme municipal de Torrevieja.

Paral·lelament s'està duent a terme la poda de l'arbratge de la ciutat
20.01.2022
poda
La regidora de Parcs i Jardins, Carmen Gómez Candel, informa que ja s'ha iniciat la poda de les palmeres del terme municipal de Torrevella. Seguint les directrius marcades per l'Ordre de 22 de desembre de 2009, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'estableixen mesures fitosanitàries obligatòries per al control i eradicació de la plaga Rhynchophorus ferrugineus (picut vermell), a l'article 6.4 indica: Les corporacions locals vetllaran perquè al seu municipi, la poda de les palmeres de la seva propietat es faci a l'hivern, de gener a febrer.

Carmen Gómez ha indicat que els treballs de poda que es van iniciar dilluns passat, 17 de gener, es prolongaran fins a finals del mes de febrer, sent notificat prèviament per part de la Policia Local els carrers que caldrà tallar per a la realització de les tasques , per tal d'evitar causar molèsties als veïns.

Aproximadament, l'ordre d'actuació serà el següent: Avd. Havaneres, Plaça de l'Havana, Plaça Europa, PP La Loma, Plaça Caballero Bonald, Urb. Los Angeles (Becisa), Plaça Sevilla, Avd. Doctor Walkman, CP Verge del Carmen , Sector 13, Carretera Torrejón, Torre del Moro, Cap Cervera, Els Leandros, Molí de l'Aigua, La Mata, Ronda Ricardo Lafuente, Parc del Molí, Rotondes CV95, Parc de les Nacions, Annex Parc les Nacions, Rotonda Carrefour, Avd. Marcos Frías, PP Doña Inés, Parc Infantil de Trànsit i Nenúfars, Passeig dels Conqueridors, Narváez, Churruca, Avd. Pacífic, Cementiri de Torrevella, Pla parcial Mediterrani, Jardí Rincón d'Astúries, Avd. Desiderio Rodríguez, Gregorio Marañón, Canàries, Carrer Portalitos, Parc de l'Estació, Monument al Saliner,…

L´edil de Parcs i Jardins ha indicat que, paral·lelament, s´està realitzant la poda de l´arbrat de la ciutat.

Finalment, Carmen Gómez assenyala que l'Ajuntament de Torrevieja continua realitzant el tractament periòdic contra el morrut vermell a les palmeres de titularitat pública. Per poder tractar les palmeres de propietat privada, el consistori torrevellenc ha posat, un any més, a disposició dels propietaris de les palmeres infectades, els serveis tècnics municipals per assessorar-los en tot allò necessari amb l'objectiu de prevenir i eradicar, en la mesura del possible, la plaga del morrut vermell.