Presentació del despatx Paredes Pedrosa a la comissió assessora de les Eres de la Sal

La comissió va poder comprovar de primera mà l'avenç dels treballs de posada en valor de les restes antigues i caracterització dels elements que componien la distribució d'aquest emblemàtic i històric lloc.
25.01.2022
ERAS DE LA SAL
Divendres passat, 21 de gener, es va dur a terme reunió de la Comissió Assessora de les Eres de la Sal, presidida per l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, en què va tenir lloc la presentació a aquest grup del despatx d'arquitectura PARETS PEDROSA ARQUITECTES, SLP, gabinet que ha estat proposat com a adjudicatari del Projecte, direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut del Museu del Mar, Recinte Multiusos amb destinació principal a la celebració del Certamen Internacional d'Havaneres, així com les infraestructures complementàries i la urbanització veïna, per un import d'adjudicació de 660.660 euros.

Aquest adjudicatari provisional, una vegada es formalitzin els tràmits de preparació del contracte, tindrà un termini de dos mesos per presentar l'estudi d'alternatives, compost per tres possibles solucions de constructives que contemplin integració paisatgística, espacial i urbanística, amb un pressupost inicial previst a total de la intervenció de 7,7 milions d'euros.

El motiu de la reunió ha estat posar en comú diversos aspectes relacionats amb el projecte dintervenció a les Eres de la Sal i la creació del nou Museu del Mar i la Sal, en especial totes aquelles relacionades amb la història, cultura, idiosincràsia i característiques especials d'aquest espai tan singular.

Així mateix, es va completar la jornada de treball amb una visita al recinte històric de les Eres de la Sal, on es van poder comprovar de primera mà l'avenç dels treballs de posada en valor de les antigues restes i caracterització dels elements que componien la distribució de aquest emblemàtic lloc. Va ser de la mà de l'equip d'arqueologia que està fent les tasques de recerca, on es van exposar als membres de la comissió i al gabinet d'arquitectura els elements trobats a l'entorn històric.