El veler Pascual Flores participarà aquest any a diversos festivals marítims d'Europa

D'aquesta manera, el pailebot continuarà com el gran ambaixador itinerant per a la promoció turística i cultural de la ciutat, i símbol dels clàssics velers de la Mediterrània
08.02.2022
pascual flores
El regidor de Cultura i vicepresident d'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, Antonio Quesada, informa que durant la seva estada al port de Torrevella, des de l'octubre del 2021 al gener del 2022, el pailebot Pascual Flores ha estat visitat per un total de 1.298 persones, entre visites individuals i visites escolars. Així mateix, es van realitzar diverses sortides anomenades Bautismo de Mar, del qual han pogut gaudir navegant a l'històric veler unes 200 persones.

Antonio Quesada ha indicat que encara que encara queden per tancar diversos compromisos en certàmens marítims, el Pascual Flores estarà present a grans esdeveniments marítims aquest any 2022, tant a Espanya com a Europa visitant, com a mínim, ports de França, Itàlia, Portugal i Alemanya. En concret, ja està confirmada la seva presència al Festival Biennal Escala a Sete (França, del 12 al 18 abril), la V Escala a Castelló (del 21 al 25 d'abril), la V edició d'Escala a Castelló (del 21 al 25 d'abril) amb la participació també dels navilis Nao Victoria, Galeón Andalusia i la Goleta Cervantes Saavedra; la Ruta Iacobus Maris des de Gènova, València, Sevilla, Porto fins a Vigo (del 23 de maig al 24 Juny); el Festival Marítim Sail Bremerhaven (Alemanya, del 17 al 21 d'agost), i el Festival Marítim V Centenari a Sevilla (del 6 a l'11 de setembre).

D'aquesta manera, el pailebot Pascual Flores continuarà aquest any per Europa sent el gran ambaixador turístic per donar a conèixer la cultura i les arrels marineres de la ciutat de Torrevieja.

Al llarg de tots els ports visitats el 2021, el Pascual Flores ha trobat una gran acollida de públic i mediàtica i han recorregut les seves cobertes importants personalitats, com l'Ambaixador Espanya a Alemanya, el Cònsol General d'Espanya a Hamburg (Bremerhaven) i les autoritats marítimes i el Tinent Alcalde de la Rochelle, que van rebre a més a la tripulació al Yatch Club Classique de la ciutat.

Durant tota la gira per aquestes ciutats europees (Mazagón, La Corunya, Honfleur, Bremerhaven, Calais, La Rochelle, Baiona i Castelló) el Pascual Flores ha rebut més de 15.000 visitants, que han pujat a bord per conèixer la seva història i el fabulós patrimoni marítim de Torrevella que aquest navili representa, com a “ambaixador” itinerant per a la promoció turística i cultural de la ciutat, i símbol dels clàssics velers de la Mediterrània.

Ja al mes d'octubre, després de l' Escala a Castelló , el pailebot va tornar a la seva localitat natal de Torrevella on ha romàs fins al gener del present any 2022. Actualment el Pascual Flores es troba a Huelva, on se sotmetrà a treballs de manteniment abans d'emprendre el viatge per Europa.