L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, manté una reunió de treball amb el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer

L'objectiu de la reunió ha estat posar en comú el Pla Director de Pluvials dissenyat per l'Ajuntament, amb la proposta ús de reutilització d'aigües pluvials que la Conselleria planteja per pal·liar les necessitats de les comunitats de regants de la zona
17.03.2022
Reunión_Director_General_del_Agua_1
Avui, l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha mantingut una reunió de treball a les dependències de l'Ajuntament amb el Director General de l'Aigua de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Manuel Aldeguer. A la reunió hi han assistit, a més, equips tècnics de les dues administracions i l'empresa mixta de l'aigua AGAMED.

L'objectiu de la reunió ha estat posar en comú el Pla Director de Pluvials que ha dissenyat l'Ajuntament de Torrevieja, amb la proposta d'ús de reutilització d'aigües pluvials que la Conselleria planteja per pal·liar les necessitats de les comunitats de regants de la zona.

En aquest sentit, la Conselleria està interessada en la captació de les aigües pluvials que l'Ajuntament de Torrevieja canalitzarà a través de tota la xarxa de col·lectors previstes al Pla Director, així com les aigües recollides als tancs de tempesta i embassaments de laminació que formen part del pla esmentat.

Al principi, la capacitat de captació d'aigües pluvials que el Pla Director planteja rondaria els 100.000 m3 de capacitat, volum que, mitjançant un sistema de canalització, seria derivat a una bassa d'emmagatzematge per al seu ús posterior per les comunitats de regants. Aquest aprofitament d‟aigües tindria com a avantatge la minoració de les aportacions de cabals de pluja a la costa i, en conseqüència, s‟evitaria la pèrdua d‟aquests cabals cap al mar.

Així mateix, les obres del Pla Director, que es xifren en 29 milions d'euros a la primera fase, ja que són de realització urgent, serien escomeses per l'Ajuntament de Torrevella amb càrrec a l'empresa mixta AGAMED; i les obres de derivació a les comunitats de regants poden ser projectades per la Direcció General de l'Aigua.

Per acabar, cal destacar que, en qualsevol cas, ambdues actuacions podrien accedir a la possibilitat de finançament de Fons procedents de la Unió Europea a través del Ministeri de Transició Ecològica.