El col·legi Salvador Rus acull més de 250 alumnes ucraïnesos, de 6 a 18 anys, que reben els estudis reglats tots els dissabtes

19.03.2022
Visita_colegio_Salvador_Ruso
Al voltant de 400 nens i joves ucraïnesos imparteixen els seus estudis a dos centres educatius habilitats per a ells com són el centre de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella i, ara, el col·legi públic Salvador Rus, que ha estat obert per atendre la gran quantitat de nens que han arribat des del començament de la invasió russa.

D'aquests 400 alumnes, més de 250 han arribat les últimes setmanes des de diferents ciutats d'Ucraïna, segons ha informat la secretària de l'associació ucraïnesa, Natalia Zhezhnyauska, que reben a Torrevella l'educació reglada del sistema educatiu ucraïnès amb els seus llibres i matèries oficials.

L'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevieja, Ricardo recuero, acompanyats per Natalia Zhezhnyauska, han visitat avui al col·legi públic Salvador Rus, que ha estat habilitat per fer classes a uns 250 alumnes des de 1r de Primària fins a Batxiller, és a dir, alumnes de 6 a 18 anys. En aquest centre imparteixen les classes tots els dissabtes i, a més de residents a Torrevieja, també assisteixen alumnes procedents de localitats limítrofes com Guardamar, Rojales i Los Montesinos.

En total, són 12 professors ucraïnesos, molts voluntaris, els que imparteixen les classes entre les quals es troben: cultura, literatura ucraïnesa i mundial, llengua ucraïnesa, història d'ucraïna, història mundial, geografia d'ucraïna i matemàtiques.

Es preveu que al llarg de les properes setmanes segueixi augmentant el nombre d'alumnes ucraïnesos al col·legi públic Salvador Rus, que ara mateix compta amb aules d'uns 20 alumnes per ràtio que imparteixen els seus estudis cada dissabte.

Finalment, l'alcalde, Eduardo Dolón, ha reiterat el suport total i absolut als ciutadans ucraïnesos que resideixen a Torrevella ia tots aquells que des del començament de la invasió estan arribant a la nostra ciutat i que estan sent acollits com uns torrevellins més.