Presentats els projectes d'ONG, Voluntariat i Gent Gran a través dels romanents de tresoreria

Concha Sala ha destacat la construcció del centre per a l'atenció de malalts amb diagnòstic d'Alzheimer i malalties neurodegeneratives amb una superfície de 1600m2 construïts
27.04.2022
Presentacion_proyectos_ong_voluntariado_gente_mayor
La regidora d'ONG i Voluntariat, Concha Sala, i la regidora de Gent Gran i Participació Ciutadana, Inmaculada Montesinos, han presentat avui els projectes que desenvoluparan en aquestes àrees municipals com ara la construcció del centre d'atenció per a malalts amb diagnòstic d'Alzheimer i malalties neurodegeneratives o el condicionament dels centres de gent gran, amb la modificació pressupostària per al crèdit extraordinari finançat amb romanents de tresoreria.

Concha Sala ha destacat la construcció del centre per a l'atenció a malalts amb diagnòstic d'Alzheimer i malalties neurodegeneratives amb una dotació econòmica de 2.434.713,10 €. La construcció d'aquest centre respon a la necessitat que les Associació de Familiars i Amics malalts d'Alzheimer de Torrevieja presenta en trobar-se al límit de la capacitat. La regidora ha declarat que "la llista dʻespera gairebé supera el nombre dʻusuaris, i la previsió és, desgraciadament com tots coneixem dʻun augment, per la qual cosa la construcció és una necessitat per cobrir les necessitats de tots i cadascun dels torrevellins" ”. Aquest centre comptarà amb una atenció especialitzada així com una zona de residència, perruqueria, serveis sanitaris, etc… per cobrir totes les necessitats per a centres d'aquestes característiques.

Quant a les subvencions destinades a les ONG de Torrevieja, Sala ha informat de l'increment de la partida que passa de 412.647,50€ a 512.647,50€, fet que fa un total de 925.295€. El motiu és abonar l'ajuda del 2021 i convocar i abonar, dins de l'any en curs, l'anualitat del 2022. La regidora també ha destacat les visites que està fent a totes les ONG's de la ciutat “que realitzen un treball diari i voluntari que és digne d'elogi constant” amb l'objectiu d'informar-les de la subvenció municipal que poden sol·licitar per subvencionar els seus projectes. Així mateix, la regidora ha destacat la partida destinada per al contracte de lots daliments i productes dhigiene personal per a persones en situació de vulnerabilitat, que compta amb una dotació de 1.074.321€.

CONDICIONAMENT DELS CENTRES DE LA TERCERA EDAT

Per la seva banda la regidora de Gent Gran, Inmaculada Montesinos ha volgut ressaltar l'acondicionament dels centres de gent gran “el passat any vam poder executar les obres del centre polivalent de La Mata i aquest any podrem canviar el mobiliari”, ha comentat Montesinos. Amb una dotació de 70.000€ es duran a terme actuacions de recondicionament a la casa de la Tercera Edat de Sant Pasqual, una de les més antigues, en què es renovaran les dependències i actualitzar les aules. La quantia total per a les actuacions als diferents centres de gent gran és de 135.841,98€.