el 21 de maig tindrà lloc al passeig Vista Alegre la Jura de Bandera per a personal civil

L'acte està organitzat pel Comandament d'Operacions Especials (MOE) amb base a Alacant
10.05.2022
jura de bandera
El MOE ha elegit Torrevella per ser la primera ciutat a fer l'acte de jura de bandera després de la pandèmia de la COVID-19

El regidor de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Torrevieja, Federico Alarcón, juntament amb el cap de Comunicacions del MOE, el comandant Alfonso Blas López, han presentat avui l'acte de Jura de Bandera per a personal civil que se celebrarà el proper dissabte, 21 de maig, a les 12:00 hores, al Passeig Vista Alegre.

L'acte està organitzat pel Comandament d'operacions especials (MOE) amb base a Alacant (Rabasa), en què també hi participarà la Banda de Guerra de la Legió i el Regiment NBQ de València.

El jurament o la promesa davant l'ensenya nacional està legalment establert a l'ordenament militar com a requisit previ a l'adquisició de la condició de militar professional. Per permetre que els espanyols que, sense voler vincular-se a les Forces Armades amb un caràcter professional, puguin manifestar el seu compromís amb la defensa d'Espanya, prestant el jurament o la promesa davant la bandera d'Espanya, s'ha fixat un procediment per fer aquesta prestació. Aquest dret està recollit a la Constitució Espanyola (1978) al Títol I dels drets i deures fonamentals, capítol segon Drets i Llibertats, secció 2a dels drets i deures dels ciutadans, article 30 punt 1 “Els espanyols tenen el dret i el deure de defensar Espanya ”.

Per poder realitzar el jurament davant de la bandera les persones interessades han d'adreçar-se a la web de la Subdelegació de Defensa d'Alacant emplenar la sol·licitud juntament amb una fotocòpia de DNI i enviar-ho a l'adreça de correu electrònic moe@et.mde.es. La inscripció també es pot fer de manera presencial a la segona planta de l'Ajuntament de Torrevella. La data límit per fer la inscripció ha estat avui dimarts, 10 de maig de 2022. Aquest acte suposa una mesura de consolidació dels llaços d'unió entre els ciutadans i les Forces Armades, fent aquestes més properes al personal civil.

L'acte començarà a les 12.00 hores al Passeig Vista Alegre amb la rendició d'honors a les autoritats presents. Després d'això es durà a terme la revista de les unitats militars allà presents. Serà el moment aleshores que, les persones que s'hi han inscrit, prestaran el seu jurament a l'ensenya nacional. Un cop finalitzada la jura per part del personal civil serà el torn de l'al·locució del GEMOE i el posterior acte d'homenatge als caiguts. L'acte arribarà al final amb l'himne del MOE i Esperits, i la dislocació unitats. Un cop acabat l'acte de jurament de Bandera, la Banda de Guerra de la Legió romandrà durant aproximadament 30 minuts amenitzant el final dels actes. El Comandament d'Operacions Especials ha elegit Torrevella per ser la primera ciutat a fer l'acte de jura de bandera després de la pandèmia de la COVID-19.