Aprovada la delimitació d'entrenament residencials de rehabilitació programada

L'Ajuntament instal·larà l'Oficina Xaloc perquè els ciutadans, propietaris d'habitatges o comunitats de propietaris puguin sol·licitar ajuts en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana
20.05.2022
residenciales
El regidor secretari de la Junta de Govern Local, Federico Alarcón, ha informat avui al matí de l'aprovació de la “Delimitació d'entorns residencials de rehabilitació programada”, per a la qual cosa l'Ajuntament de Torrevieja sol·licitarà una subvenció a la Unió Europea de 7,5 milions d'euros que repercutiran en benefici dels ciutadans de Torrevieja.

Per això s'analitzen 3 àmbits d'actuació que compleixen els requisits pel qual es regulen els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i que són els següents:

Àmbit 1. Delimitat per la Colònia Sant Esteve.

Àmbit 2. Delimitat pel carrer Torresal i carrer Patricio Pérez.

Àmbit 3. Delimitat pels carrers Urbà Arregui, Sorolla, Rafal, Solana, Guardamar, Doctor Gregorio Marañón, Donya Simforosa, Santomera, Els Portalicos, San Miguel de Salinas, Santomera, Greco, Ribera, Rubens...

Federico Alarcón ha indicat que serà la Generalitat Valenciana la que donarà el vistiplau per a, posteriorment, l'Ajuntament instal·lar l'Oficina d'habitatge Xaloc, perquè els ciutadans, propietaris d'habitatges o comunitats de propietaris puguin acudir a presentar tràmits en matèria d'habitatge, rehabilitació dedificis i regeneració urbana, així com per rebre informació relacionada. D'aquesta manera, es disposarà d'informació més propera per millorar la situació de la vivenda a Torrevella.

Federico Alarcón ha afegit que a l'Oficina Xaloc es podran sol·licitar els ajuts per millorar els habitatges en matèria d'eficiència energètica, instal·lació de nous sistemes d'energia, panells solars, aïllament, renovació de façanes i cobertes, etc.

Així mateix, el 15% dels 7,5 milions d'euros de subvenció aniran destinats a la rehabilitació urbana (reasfaltat, itinerari de vianants, reordenació de voreres, accessibilitat, etc.)