En els propers dies s'inicia un contracte per a la recollida d'aus domèstiques a espais urbans de Torrevieja

Està previst que aquesta actuació es desenvolupi en deu punts del terme municipal de Torrevieja, començant al Parc de l'Estació i al Jardí de les Nacions
26.05.2022
aves
En els propers dies, i després de la seva aprovació demà divendres a la Junta de Govern Local (JGL), entrarà en funcionament un contracte per al control d'aus al terme municipal de Torrevella, amb el qual es tractarà d'aminorar els efectes de les aus domèstiques de corral que existeixen a diversos parcs i zones de la ciutat.

La Regidoria de Protecció Animal, que dirigeix l'edil Concha Sala, ha tramitat aquest contracte menor que serà adjudicat després d'haver estat contrastat entre tres ofertes. El muntant econòmic és de 8.470 euros (IVA inclòs).

L'objecte del contracte contempla el servei de recollida de 500 aus domèstiques de corral amb un seguiment posterior per a recaptures i assegurar així l'èxit dels treballs. Està previst que aquesta actuació es desenvolupi en deu punts del terme municipal de Torrevella, encara que es començarà al Parc de l'Estació i al Jardí de les Nacions, així com a les zones confrontants on, per l'acumulació d'aquestes aus, ja hem comprovat que la convivència amb els veïns i usuaris d'aquests espais no és compatible.

En aquest sentit, des de la Regidoria de Protecció Animal s'ha detectat la proliferació de les aus esmentades en parcs i vies públiques durant els últims anys. Han estat moltes les queixes veïnals en aquest sentit, així com els avisos a la Policia Local pel que fa a la perillositat de la circulació vial.

Per exprés desig de l'Ajuntament de Torrevieja per a aquesta comesa l'empresa adjudicatària garantirà un sacrifici zero i també es procedirà al lliurament de les aus a granges – escola i santuaris d'animals. Els treballs es prolongaran per espai d'un any o almenys fins al desembre, data que s'estudia perquè es pugui completar la comesa del contracte.

Finalment, i també des de la Regidoria de Protecció Animal, s'ha iniciat la tramitació per a un segon contracte que abasti el control d'un nombre més gran d'espècies d'aus a diferents punts del terme municipal de Torrevieja.