L'Alcalde i els responsables d'Agamed visiten les obres de renovació de la xarxa d'aigua potable de la zona nord de la ciutat i del clavegueram al c/ Apolo

La inversió total d'aquestes obres és de 287.228 euros
16.09.2022
Agamed

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat de Jorge Ballesta, director-gerent d'AGAMED, i Gemma Cruz, gerent adjunta, han visitat avui al matí dues de les obres que l'empresa gestora del cicle integral de l'aigua està duent a terme en aquests moments. Unes actuacions que busquen millorar la qualitat del servei prestat a la xarxa d'aigua potable i clavegueram del terme municipal de Torrevella. La inversió total d‟aquestes dues obres d‟AGAMED ascendeix a 287.228 euros.

Els treballs de renovació de la xarxa d'aigua potable s'estan executant a la xarxa arterial anomenada “pou dolç”, a la zona nord de la ciutat molt a prop de l'Alt de la Casella, i que abasta gran part del nucli urbà de Torrevella, en concret, a ¼ part de la població.

Cal destacar que l'actual infraestructura presentava un mal estat de conservació, circumstància que es veu agreujada pel seu traçat, ja que discorre sota zones de molt de trànsit, ia una gran profunditat, condicions tals que impedeixen realitzar les adequades operacions de manteniment i conservació que requereixen la xarxa arterial.

Aquestes obres, que finalitzaran en unes dues setmanes, suposen una inversió de 129.037 euros, i s'han renovat un total de 255 metres de canonada de fosa dúctil, la conducció de la qual abastarà uns 5.000 metres cúbics d'aigua al dia. L'alcalde ha destacat la gran importància de la renovació d'aquesta xarxa d'aigua potable, ja que garantim i millorem el servei a gran part de la població.

OBRES CARRER APOLO

Tot seguit, han visitat les obres del cèntric carrer Apol·lo, una artèria principal d'evacuació d'aigües residuals de la zona centre. Des de fa anys quedava pendent la substitució del tram aigües avall de carrer Ramon Gallud, per garantir l'adequada evacuació dels cabals transportats.

Tot aquest tram presenta múltiples deficiències, a més d'entroncament defectuosos de les escomeses, fet que suposa exfiltracions al terreny i risc de trencaments majors a les actuals. Per tot això s'ha considerat necessària la substitució de la xarxa completa de clavegueram, per eliminar totes les deficiències existents i ampliar la capacitat hidràulica de la conducció al tram final. Les obres suposen una inversió de 158.191 euros.