Inaugurat el nou centre ocupacional, Escola d'Autonomia (EACO) d'APANEE

El centre ocupacional comptarà amb 40 alumnes, mentre que l?escola d?autonomia donarà cabuda a 210 joves amb necessitats educatives especials
04.10.2022
EACO

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, amb la presidenta de l'Associació de Pares d'Alumnes amb Necessitats Educatives Especials (APANEE), María José Sánchez, i acompanyats dels regidors d'ONG i Voluntariat, Esports, Serveis, Benestar Social, Educació i Residents Internacionals, Concha Sala, Diana Box, Sandra Sánchez, Immaculada Montesinos, Ricardo Recuero i Gitte Lund Thomsen, així com representants d'AGAMED, van inaugurar ahir a la tarda el nou centre ocupacional EACO, ubicat al costat de les actuals instal·lacions d'APANEE.

L'Escola d'Autonomia Centre Ocupacional (EACO) està destinada a joves més grans de 18 anys amb necessitats educatives especials, donant així als alumnes que ja es troben al centre APANEE una oportunitat d'integració social i laboral. Al centre EACO, que parteix amb 40 alumnes al centre ocupacional, i 210 alumnes a l'escola d'autonomia, els joves podran adquirir una autonomia personal a la vida diària, higiene personal, autonomia al domicili, relacions interpersonals, integració social i comunitària, orientació acadèmica i formació laboral.

Les instal·lacions estan compostes per una aula de formació i la simulació d'un habitatge compost per cuina, bany complet i habitació. D'aquesta manera, els alumnes podran adquirir una autonomia personal al seu dia a dia. Aquest projecte neix per oferir-vos un futur encoratjador i ple d'oportunitats a tots els joves amb necessitats educatives especials.

La presidenta d'APANEE va voler agrair a l'equip de govern, ia l'alcalde de Torrevieja, tot el suport rebut i “doneu-vos les gràcies per haver cregut en aquest projecte des del moment en què se us va ser presentat, adquirint aquest immoble i cedint-nos l'ús d'aquestes instal·lacions per poder fer realitat el somni de 40 famílies, aconseguint que puguin optar a una qualitat de vida digna per als seus fills, recolzant-se a l'associació”.

Per la seva banda, Eduardo Dolón va voler felicitar tot l'equip de professionals, encapçalat per la directora d'EACO, Inmaculada Gómez, la junta directiva d'APANEE i totes les famílies que componen l'entitat, “per la gran feina que heu fet perquè aquest centre sigui avui una realitat”.