270 jugadors de Netball procedents de diversos països realitzen un campus a la Ciutat Esportiva de Torrevella

24.10.2022
netball

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Torrevella, Diana Box, informa que entre dilluns i dimecres 26 d'octubre, la Ciutat Esportiva acull un grup de 262 nenes i nens jugadores de Netball. Un campus que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Turisme Esportiu de la Regidoria d'Esports i l'Agència de Viatges Visió in Education , agència que té presència a Amèrica, Europa i Àfrica, amb viatges d'estudiants i competicions de Turisme Esportiu [U1] .

No és la primera ocasió que Visions in Education ve a Torrevella amb grups esportius. La primera va tenir lloc el 2019, i en aquell moment, i gràcies a la col·laboració de les entitats involucrades, va ser tot un èxit i es van acollir 100 esportistes d'aquest esport desconegut a Espanya.

El Netball és conegut per ser l?esport que més dones han jugat històricament, encara que ara s?està obrint a equips mixtos. Es juga a tot el món i és molt més popular als països de la Commonwealth. A Espanya és un esport pràcticament desconegut . El Netball , traduït literalment al castellà “pilota de xarxa”, és un esport de cistella, derivat del bàsquet.

En aquesta ocasió Visions in Education i la Regidoria d'Esports, també en col·laboració amb l'agència de viatges receptiva AthletiQ Finland, han aconseguit organitzar tres dies d'entrenaments i han acabat amb un Torneig que jugaran entre vuit clubs i escoles de diferents països de procedència.

Aquests són els centres formatius que formaran part d'aquesta experiència:

- Harrogates Ladies

- Adcote School

- Aspire Netball

- KTK Netball (Sud-àfrica)

- Berkhamstead

- St. Christopher

- Westfield School

- Bury Grammar

A tot això sumem la direcció d'aquest esdeveniment a càrrec de Vicki Wilson, icona internacional del netball. Va ser la jugadora nacional amb més partits internacionals i la capitana dels Diamants australians, equip amb què va aconseguir guanyar innombrables campionats consecutius i medalles d'or a la Copa del Món i els jocs de la Commonwealth.

Aquesta setmana a Espanya, Vicki Wilson és a càrrec de la direcció del programa de Netball d'una escola del Regne Unit, treballant amb entrenadors i estudiants britànics i també amb un grup de Sud-àfrica.

Finalment, cal destacar que després de la dura etapa del Covid, la demanda és molt alta i Espanya és una destinació emocionant amb excel·lents instal·lacions i especialment Torrevella, que ha treballat de valent per poder albergar aquesta experiència amb gairebé 300 jugadors de Netball durant aquesta setmana .

Horari d'activitats Netball 24-25 i 26 d'octubre 2022:

Dilluns 24/10/22

Entrenaments

10.00 ha 12.00 hi de 14.00 ha 16.00 h.

Dimarts 24/10/22

Entrenaments

10.00 ha 12.00 hi de 14.00 ha 16.00 h.

Dimecres 26/10/22

Torneig de Netball entre els equips participants.

10.00 ha 12.30 hi de 13.45 ha 16.15 h.

Des de la Regidoria d'Esports ens informen que el millor moment per realitzar reportatge fotogràfic o gravar imatges és el dimecres 26 d'octubre, cap a les 12.00 hores, ja que després de la sessió del matí es realitzarà una foto de tot el grup.