Presentat el projecte durbanització de les obres del port de Torrevella i zones adjacents

L'Ajuntament planteja la substitució de l'actual Passeig de la Llibertat, creant una gran esplanada d'usos múltiples des de l'actual línia d'edificis del passeig fins al mar, on es reubicaran la fira d'atraccions i els hippies, dotats d'una imatge totalment renovada i modernitzada
21.11.2022
Proyecto_urbanización_puerto_torrevieja
Després de la posada en comú i el consens amb els veïns i sectors productius de la zona, se suggereix valorar la possibilitat que s'implanti el soterrament del trànsit rodat fins al port, per la qual cosa es veurà la justificació de viabilitat tècnica i el seu valoració econòmica.

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha donat a conèixer avui al matí l'acord de Junta de Govern Local de divendres passat, 18 de novembre, en què va ser aprovat la licitació del projecte d'urbanització de les obres del Port de Torrevella i zones adjacents a aquest, el qual ha de servir gran d'element dinamitzador del municipi, especialment de l'entorn del nucli urbà i la façana marítima.

L´alcalde ha explicat que la integració de la zona portuària amb la resta de la ciutat és l´objecte d´aquest projecte encarregat per l´Ajuntament a requeriment de la Direcció General de Ports de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, Eduardo Dolón ha recordat que aquest projecte s'inclou dins de l'Acord Marc d'encàrrec conjunt de Projecte i Direcció d'Obres, amb un preu estimat de 1.700.539 euros (IVA inclòs); i tindrà un termini dexecució màxim de 5 mesos.

La idea que planteja l'Ajuntament de Torrevella és la de substituir l'actual Passeig de la Llibertat, creant al seu lloc una gran esplanada d'usos múltiples des de l'actual línia d'edificis del passeig fins al mar, on es reubicaran la fira d'atraccions i els hippies, dotats d´una imatge totalment renovada i modernitzada. En tot aquest espai el trànsit serà suprimit, excepte per a emergències, veïns i serveis a hostaleria.

D'altra banda, ha destacat que s'aposta pel guany d'espais de vianants als carrers de l'entorn, determinant així que els carrers Azorín, Chapaprieta, Maria Parodi, Rambla Juan Mateo, Heracli, Ramon i Cajal, Pedro Lorca, Zoa i Apol·lo, puguin arribar a convertir-se en vianants o semipeatonals fins arribar al carrer Ramon Gallud, tal com queda justificat al projecte.

A més, es pretén dur a terme la integració del Passeig Vista Alegre i de l'entorn de les Eres de la Sal a la solució adoptada, constituint una superfície d'actuació global de més de 90.000 metres quadrats de superfície.

ESTUDI DE VIABILITAT DE SOTERRAMENT DEL TRÀNSIT RODAT FINS AL PORT

Eduardo Dolón ha explicat que lestudi de trànsit que presenta aquest projecte fa necessari abordar solucions integrals per controlar el flux de vehicles dentrada i sortida del recinte portuari, així com el trànsit del transport públic, especialment del transport urbà i del taxi.

L'alcalde de Torrevella ha explicat que, entre les prioritats que plantejarà l'Ajuntament de Torrevella, en primer lloc, s'exigeix una solució complementària o alternativa al trànsit que es proposa al primer estudi elaborat per l'Ajuntament. Una proposta orientativa i no definitiva.

La posada en comú i el consens d'aquest diagnòstic amb els veïns i els sectors productius de tota la zona suggereix valorar la possibilitat que s'implanti el soterrament del trànsit rodat fins al port, per la qual cosa es veurà la justificació de viabilitat tècnica i la valoració econòmica. Si fos econòmicament possible, afegeix l'alcalde, l'Ajuntament apostaria pel soterrament de tot el trànsit d'accés al port.

Pel que fa als terminis establerts, Eduardo Dolón ha anunciat que s'actuarà en les fases següents:

Una primera fase que comprendrà les obres d'infraestructura de pluvials a l'entorn del carrer de la Rambla Juan Mateo, entroncant al port pel Passeig de la Llibertat. El període previst per a aquestes obres seria des del mes de gener fins al mes d'abril del 2023, tenint la possibilitat de durant la Setmana Santa i l'estiu aquestes obres no interrompin l'activitat de comerç i hostaleria, així com no interferir amb el trànsit de la ciutat.

I la segona fase ja arrancaria el setembre del 2023, actuant globalment a l'esplanada del Passeig de la Llibertat, l'entorn de Plaça Capdepont, Emilio Castelar i Waldo Calero, fent compatible el desenvolupament de les obres municipals amb les obres executades per la concessionària.