Nova Bauhaus Europeus 2023

16.12.2022
Foto Noticia NewBauhaus
Després de l'èxit de les dues darreres edicions, que van rebre més de tres mil candidatures de tots els Estats membres de la UE, el concurs del 2023 premiarà quinze iniciatives exemplars que vinculin la sostenibilitat, l'estètica i la inclusivitat, els tres valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea.

Amb l'Any Europeu de les Competències, l'edició d'enguany tindrà un apartat d'educació i aprenentatge. Per primer cop, també acceptarem candidatures de projectes i idees dels Balcans Occidentals. Com l'any passat, es concediran premis específics a persones menors de trenta anys.

DIRIGIT A

Persones amb projectes existents i idees de joves talents.

Es tindran en compte candidatures de totes les nacionalitats i procedències si l'execució de les seves idees i projectes és a la UE o als Balcans Occidentals.

CATEGORIES

Els premis del 2023 guardonaran projectes existents, a més d'idees de joves talents en quatre categories:

  • reconnexió amb la naturalesa,
  • recuperació de la sensació de pertinença,
  • prioritat donada als llocs ia les persones que més ho necessiten,
  • necessitat de l'anàlisi del cicle de vida a llarg termini als ecosistemes industrials.

A cada categoria, els candidats poden triar entre tres apartats de concurs paral·lels:

  • Apartat A: «Campions de la Nova Bauhaus Europea» , per als projectes existents i completats amb resultats clars i positius.
  • Apartat B: «Estrelles Emergents de la Nova Bauhaus Europea» , per a les idees presentades per joves talents de trenta anys o menys. Les idees es poden trobar en diferents etapes de desenvolupament, des d'idees amb un pla clar fins al nivell de prototip.
  • Apartat C: Campions d'Educació de la Nova Bauhaus Europea , per a les iniciatives que se centrin en l'educació i l'aprenentatge. Són admissibles tant els projectes completats com les iniciatives amb un nivell mínim de maduresa.
PREMIS

Hi haurà 15 premis en total. El jurat seleccionarà 12 guanyadors (un guanyador per a cada categoria a cada capítol). Se seleccionaran tres guanyadors mitjançant una votació pública oberta (un guanyador per capítol).

Tots els guanyadors rebran un premi monetari:

  • 30.000 euros per als guanyadors dels nous campions europeus de la Bauhaus (capítol A) i els nous campions europeus de l'educació de la Bauhaus (capítol C),
  • 15.000 euros per als guanyadors de la Nova Bauhaus Europea Rising Stars (capítol B).

Tots els finalistes seran convidats a Brussel·les per participar a la cerimònia de lliurament de premis, i es beneficiaran d'un paquet de comunicació proporcionat per la Comissió per donar suport a la promoció del projecte.

TERMINI DE PRESENTACIÓ

La data límit per a les candidatures és el 31 de gener del 2023 a les 19:00 i es realitzarà a través de la següent pàgina web.