Presentada a FITUR la nova iniciativa turística de rutes guiades i degustació culinària gourmet a les salines de Torrevella

Aquesta nova experiència de demostració culinària amb tast gurmet que ofereixen les Salines, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella, ha estat nominada als premis CreaTurisme de la Generalitat Valenciana
18.01.2023
FITUR salinas

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Torrevella, Rosario Martínez, i el responsable de Costa Blanca Tours, Adrián Canales, han presentat a FITUR les rutes guiades i la demostració gastronòmica del municipi de Torrevella.

Aquesta nova experiència de demostració culinària amb tast gurmet que ofereixen les Salines, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrevella, ha estat nominada als premis CreaTurisme de la Generalitat en la modalitat “Millor experiència mediterrani natural rural”.

Una ruta que recull el veritable origen cultural i gastronòmic de la ciutat de Torrevella: sal i mar, sal i peix blau, l'objectiu del qual és oferir al visitant una visió diferent del nostre patrimoni natural, deslligant-se així del tradicional turisme de “sol i platja” i recolzant no només a la desestacionalització del sector sinó també dirigint-se a un turista amb més inquietuds.

En aquesta experiència es valoren els principals recursos del nostre entorn: naturalesa, gastronomia i cultura. Una ruta on el turista posarà en joc els seus cinc sentits en un entorn únic de pura essència mediterrània.

Amb el pas dels anys, els salaons s'han fet molt populars al litoral mediterrani i, especialment, a Torrevella: la sardina a salaó, el aspecte i el bonítol, amb la particularitat que se segueixen utilitzant les mateixes tècniques d'elaboració.

En aquesta nova experiència es començarà amb una visita privada a la indústria salinera, on coneixerem la història mil·lenària de les mateixes. Aprendrem a diferenciar els diferents tipus de sal que podem obtenir del parc natural i ens centrarem en els usos gastronòmics d´aquest or blanc mentre gaudim d´unes impressionants vistes de la Llacuna Rosa, en moltes ocasions, poblada de flamencs.

A continuació, un mestre artesà ens ensenyarà la tècnica tradicional de la salaó, preparant in situ diferents tipus de salaons que anirem degustant al llarg de l'experiència.

Al fil de tot això, el guia ens mostrarà certes curiositats com el cultiu de raïm en un entorn tan peculiar i la producció limitada d'un vi que podrem tastar al costat de la salaó.

L'experiència acaba amb la posta de sol darrere de la llacuna rosa, oferint al visitant la possibilitat d'immortalitzar aquest moment en una magnífica postal turística.

LINK A EXPERIÈNCIES: https://www.turisme.gva.es/ofertur/jsp/templates/actualizacion.jsf

A LA NOSTRA WEB: https://www.tourscostablanca.com/visita/premium/Las/Salinas