L'Ajuntament instal·la senyals de trànsit intel·ligents a diversos punts de la ciutat

15.02.2023
Señales_luminosas_tráfico_torrevieja_2023
El regidor de Policia Local, Mobilitat i Trànsit, Federico Alarcón, informa que ja estan funcionant els senyals de trànsit intel·ligents per tal d'augmentar la seguretat viària en alguns punts de la ciutat de Torrevella. D'aquesta manera, s'han col·locat a diferents ubicacions de l'Avinguda Gregorio Marañón i l'Avinguda Desiderio Rodríguez, entre d'altres.

Es tracta de senyals lluminosos que s'activen a través de sensors, els quals envien un senyal quan detecten el pas d'un cotxe, bé numèricament o amb icones, així el conductor rep la informació i els advertiments necessaris. A més de millorar la seguretat de les persones, els senyals intel·ligents són més sostenibles i econòmics, ja que funcionen fent ús de panells solars.

Els radars pedagògics estan especialment indicats per influir en el comportament dels conductors, i que aquests moderin la seva velocitat, fent-los ser conscients que estan sobrepassant els límits de velocitat en zones especialment sensibles a la velocitat inadequada com són els entorns urbans, proximitat de trànsit de vianants, col·legis, etc.

En concret, s'han començat a instal·lar a l'Avinguda de Desiderio Rodríguez amb José Hódar (platja els Nàufrags), Desiderio Rodríguez a l'alçada de la urbanització La Veleta, Gregorio Marañón amb entrada al port, i també s'estan instal·lant a les sortides de les dependències de les ambulàncies (Avinguda Rosa Mazón) i del Parc Principal de Bombers