Demà comença el nou servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Torrevella

Entre les novetats es troba l'ampliació dels horaris en temporada alta, començant a les 10.00 hores i finalitzant a les 20.00 hores, i s'amplia el servei de bany assistit, a partir d'ara del 15 de juny al 15 de setembre
31.03.2023
playa_náufragos_torrevieja
El regidor de Platges de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, ha informat que demà dissabte, 1 d'abril, comença el nou Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges, que va ser adjudicat a l'empresa EULEN per un import de 736.920 euros any (IVA inclòs), sent el contracte de quatre anys més un de pròrroga, fet que suposa una inversió total de 3.684.600 euros.

Antonio Vidal, ha destacat que aquest nou contracte contempla una sèrie de novetats que donen com a resultat una àmplia millora del servei i, per tant, per a la seguretat dels banyistes. “Aquest equip de govern té com a propòsit oferir a veïns, visitants i turistes no només la millor imatge de les nostres platges, sinó també la tranquil·litat que es troben en unes platges segures amb un servei de salvament d'acord”, han estat les paraules del regidor .

D'aquesta manera, s'amplia el servei de bany assistit com a millora del contracte, a partir d'ara del 15 de juny al 15 de setembre, a més de la creació d'una nova zona de bany a la platja de la Mata. Així mateix, s'augmenta l'horari de servei dels equips de socorrisme, començant a les 10.00 hores i finalitzant a les 20.00 hores en temporada alta. Això suposa dues hores més de servei respecte de l'any anterior.

Es mantenen la prestació del servei a la temporada de Setmana Santa, sent aquesta de 10 dies, per la qual cosa començarà demà dissabte, 1 d'abril, i finalitzant el dilluns, 10 d'abril, oferint servei també a Cap Cervera ia Cala Piteras . Una altra novetat serà que, a l'època estival, el servei passa a començar l'1 de juny (15 dies abans del que era habitual), a més de disposar de 10 dies més com a millora del contracte en dates especials com són: 1 i 2 de maig, 16 i 17 de setembre, 23 i 24 de setembre, i de l'11 al 14 d'octubre.

Pel que fa a la renovació dels llocs de salvament, Antonio Vidal ha explicat que es tracta d'un total de 8 llocs de socorrisme i 5 torres avançades de vigilància. En temporada alta seran un total de 50 les persones que prestin aquest servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Torrevella, de les quals 39 són socorristes i 11 comuns: 6 patrons de motos, 2 tècnics d'emergències sanitàries, un conductor de bany assistit i un administratiu.