Més de 1000 persones acampen per Setmana Santa a l'àrea recreativa municipal "José Eduardo Gil Rebollo"

El període d'acampada per gaudir dels tradicionals “dies de camp” és des de dissabte passat, 1 d'abril, fins al 17 d'abril, ambdós inclosos
05.04.2023
acampada

El regidor de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, informa que un total de 1.091 persones acamparan aquesta Setmana Santa a l'Àrea Recreativa Municipal “José Eduardo Gil Rebollo”, a les 349 tendes de campanya que han demanat permís per a instal·lar-se en aquesta gran zona verda situada davant del Cementiri de la Mata. El període d'acampada és des de dissabte passat, 1 d'abril, fins al 17 d'abril, inclusivament.

Aquesta allau de sol·licituds autoritzades per la Regidoria de Parcs i Jardins certifica que aquest gran pulmó verd s'ha convertit des de fa més d'una dècada en el principal reclam dels torrevellins per gaudir a l'aire lliure i en tendes de campanya dels tradicionals “dies de camp” de Setmana Santa.

COMPLIMENT DE LA NORMATIVA D'ÚS D'ÀREA RECREATIVA

A les autoritzacions, que es realitzen mitjançant instància general, a la seu electrònica de l'Ajuntament de Torrevella (torrevieja.sedelectronica.es) adjuntant la declaració responsable que apareix amb aquesta finalitat, es fa constar que han de complir la normativa d'ús de l'Àrea Recreativa Municipal , en què s'inclou que queden obligats a la retirada dels residus produïts durant la seva estada, fent ús dels contenidors destinats a aquest fi.

A més, s'han de responsabilitzar de qualsevol tipus de dany que es pugui causar, no fer connexions elèctriques a l'enllumenat públic ia respectar l'Ordenança Reguladora de Zones Verdes, Àrees Naturals i Arbrat Viari, complint-la en tots els seus termes. Aquesta ordenança, quant a la protecció d'elements vegetals, prohibeix tota manipulació sobre arbres i plantes, llençar escombraries i residus i encendre foc.

La gran pinada de l'Àrea Recreativa Municipal José Eduardo Gil Rebollo va ser creada gràcies a les reforestacions dutes a terme des de fa gairebé dues dècades tant per l'Ajuntament de Torrevella com per nombroses associacions, entitats locals i centres escolars, especialment amb plantacions de pi autòcton . Una zona recreativa que compta amb lavabos, zones de jocs infantils i d'esbarjo per al gaudi dels ciutadans, així com zones de berenador per poder gaudir d'un dia de camp.