Autorització del ministeri de transports, mobilitat i agenda urbana per a l'execució de les obres d'ampliació de la bassa de laminació d'aigües pluvials al costat de la N-332, a la urbanització Doña Inés

La Direcció General de Carreteres ha trigat gairebé 5 mesos a autoritzar l'execució d'aquestes importants i necessàries obres de pluvials a Doña Inés, una de les zones més afectades per les pluges torrencials
25.05.2023
balsa_doña_ines_torrevieja
Les obres, que executarà AGAMED, podrien començar en 15 dies i el pressupost d'execució puja a 524.300 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució de les obres serà d'uns cinc mesos. 14.000 m3) per a les aigües procedents de les obres de drenatge transversal existents, minimitzant les contínues inundacions a la urbanització Doña Inés ia la carretera N-332

La Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha autoritzat a AGAMED “l'ampliació de la bassa de laminació d'aigües pluvials confrontant amb la N-332 al terme municipal de Torrevella”, a la Urbanització Doña Inés, una de les zones més afectades per les pluges torrencials.

Cal destacar que la Direcció General de Carreteres ha trigat gairebé 5 mesos a aprovar l'autorització per a l'execució d'aquestes importants i necessàries obres de pluvials a Doña Inés. Tot i això, l'equip de Govern de l'Ajuntament de Torrevella ha mostrat la seva satisfacció per aquesta autorització, "vàlida pel termini de 18 mesos" comptats a partir de la notificació de la concessió de l'autorització, per la qual cosa les obres s'iniciaran i finalitzaran dins aquests terminis.

Aquestes obres, que licitarà i adjudicarà en breus dies AGAMED, podrien començar en dues setmanes i el pressupost d'execució puja a 524.300 euros (IVA inclòs), i el termini d'execució de les obres és d'uns cinc mesos. La superfície de la bassa de laminació que es construirà és de 4.533 metres quadrats i la profunditat mitjana puja a 3,2 metres.

Es tracta de l'ampliació de la bassa de laminació d'aigües pluvials al marge esquerre de la carretera N-332, a zona de domini públic, que rep les aigües procedents de la bassa de laminació annexa al recinte dels Mercats i de la cuneta del marge est de la carretera N-332.

Donada l'escassa capacitat d'emmagatzematge (aproximadament 2.000 m3) a la bassa de laminació existent, es produeix, fins i tot en pluges de mitjana intensitat, l'ompliment i desbordament de la bassa, generant inundacions a la urbanització Doña Inés, sent necessari en ocasions el tall del trànsit, i impossibilitant l'accés i la sortida dels veïns als seus habitatges, com està passant aquests dies.

Per tal de minimitzar les inundacions en aquesta zona i atesa l'envergadura dels cabals vessants cap a la zona on s'ubica la bassa de laminació, es va considerar necessària l'ampliació de la bassa de laminació existent, de manera que es disposi d'una capacitat més gran de emmagatzematge (passarà a 14.000 m3) per a les aigües procedents de les obres de drenatge transversal existents. D'aquesta manera, es minimitzaran les inundacions a la urbanització ia la carretera N-332.