Bornay assenyala l'aerogenerador com el complement ideal per a les instal·lacions fotovoltaiques

26.05.2023
Foto noticia innovacion
El director executiu de l'emblemàtic fabricant de miniaerogeneradors Bornay ha estat un dels ponents de la taula “Un projecte industrial per a Espanya: cap al 10% de cobertura de la demanda”

“Com a experts en instal·lacions aïllades, aerogeneradors i instal·lacions de petita potència per a usuari domèstic, veiem com l'aerogenerador és un complement ideal per a la fotovoltaica, amb una generació més estable al llarg de la franja horària i més estable sobretot dia/nit. hivern/estiu ”.

Ho ha dit el director executiu de Bornay, Joan de Déu Bornay, aquest dimecres, en el marc del IV Congrés Nacional d'Autoconsum que se celebra a La Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

El director executiu de l'emblemàtic fabricant de miniaerogeneradors Bornay ha estat un dels ponents de la taula "Un projecte industrial per a Espanya: cap al 10% de cobertura de la demanda", taula patrocinada per la pròpia companyia espanyola, que té la seu al municipi alacantí de Castalla (Bornay és la companyia degana, i la més internacional, dentre tots els fabricants eòlics espanyols; l'empresa, que segueix sent familiar, té ja més de cinquanta anys). Han acompanyat Joan de Déu en aquesta taula de debat del Congrés Nacional d'Autoconsum l'enginyera Nerea Lema, que és la responsable de Desenvolupament de Negoci de Norvento Enerxía (un altre fabricant espanyol d'aerogeneradors); la gestora de Projectes de Generació Distribuïda de Repsol Shalina Chandnani i el director executiu de Praxia, Pablo Cuesta, que ha oficiat de moderador.

Juan de Dios Bornay ha assenyalat l'aerogenerador com el complement ideal per a la fotovoltaica. "Si a això li sumem acumulació -ha afegit-, generem una situació a través de la qual podem arribar a percentatges de cobertura de demanda, pràcticament, del 100%". La idea que ha desenvolupat el director executiu de Bornay durant la seva intervenció ha girat sobre "compensar l'energia del sol amb la força del vent", en el cas de les petites instal·lacions domèstiques o aïllades, amb aerogeneradors de petita potència.

Durant la taula, els ponents han perfilat un futur favorable per al sector, però amb dificultats, "perquè, una vegada més -apunten des de Bornay-, legislació, política i realitat no van de la mà".

El següent enllaç remet a la notícia original .