L'ajuntament organitza demà una jornada per informar empreses i autònoms sobre fons europeus

La jornada “Oportunitat Europa. Finançament per a empreses i autònoms” comptarà amb la participació de personal tècnic de la Generalitat Valenciana i de la Cambra de Comerç d'Alacant
05.06.2023
EL AYUNTAMIENTO ORGANIZA MAÑANA UNA JORNADA PARA INFORMAR A EMPRESAS Y AUTÓNOMOS SOBRE FONDOS EUROPEOS 1
La jornada es podrà seguir en directe en streaming a través del Facebook de l'Ajuntament de Torrevieja

La regidora de Residents Internacionals i Relacions amb la UE, Gitte Lund Thomsen, acompanyada pel president de l'Associació de Petits i Mitjans Comerciants (APYMECO), Jorge Almarcha, ha donat a conèixer el programa de la jornada que se celebrarà demà dimarts, 6 de juny, a partir de les 9.30 hores, al Reial Club Nàutic de Torrevella (RCNT), i podrà seguir-se en directe en streaming a través del Facebook de l'Ajuntament de Torrevella.

La jornada “Oportunitat Europa. Finançament per a empreses i autònoms” comptarà amb la participació de personal tècnic de la Generalitat Valenciana per informar de les subvencions obertes i les previstes en els propers mesos, i de la Cambra de Comerç d'Alacant, que farà un monogràfic sobre el kit digital, ajuda de la qual es poden beneficiar pràcticament la totalitat d'empreses i autònom. A més, es presentarà el punt GVANEXT de l'Ajuntament de Torrevella, un departament que és a disposició del teixit social i empresarial per informar i assessorar sobre ajudes europees.

Gitte Lund ha informat que aquest esdeveniment és el primer d´una sèrie que té com a objectiu mostrar les oportunitats que presenta Europa per a les empreses i la ciutadania. “Hem volgut començar presentant al teixit empresarial la feina que estem fent per acostar-los la informació i que puguin beneficiar-se dels fons Next Generation. Les empreses de Torrevella poden comptar amb mitjans econòmics que millorin la seva competitivitat fent-les més tecnològiques i sostenibles”, ha dit l'edil, que ha explicat que “després de la pandèmia, els fons Next Generation són una oportunitat per als països europeus. Amb aquest suport econòmic, la Unió Europea pretén, a més, canviar el model productiu dels nostres països apostant per les energies netes i la digitalització. Volem que aquest canvi arribi a Torrevella i ajudi el nostre teixit social i econòmic”.

Per això “l'Ajuntament de Torrevella compta amb dues persones que ofereixen assessorament especialitzat a empreses i autònoms que busquen finançament de fons Next Generation, que també donarà suport a la ciutadania ia les entitats sense ànim de lucre de qualsevol ajuda i programa europeu”, ha assegurat l´edil, qui s´ha referit a la dificultat que estan tenint les empreses al´hora de sol·licitar ajudes europees ja que s´han introduït conceptes nous i demanen molta documentació. "D'aquí que s'hagi decidit obrir aquest nou servei per informar i assessorar qualsevol persona, empresa o entitat interessada", ha explicat.

Aquestes dues persones estan ubicades una a l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) i l'altra a l'Ajuntament de La Mata, i presten servei telefònic, presencial i online sota cita prèvia al correu gvanext.torrevieja@torrevieja.eu i al telèfon 607 822 878.

A més, s'ha actualitzat el web municipal (torrevieja.es) amb informació sobre els serveis que s'ofereixen al Punt GVANEXT, i s'ha realitzat una selecció de convocatòries de subvencions no només de fons europeus sinó també de fons procedents d'altres administracions, dividit per categories i que estan adreçades a empreses, autònoms, ciutadania i entitats sense ànim de lucre.

També està prevista la posada en marxa d'una newsletter a la qual es podrà subscriure qualsevol empresa, persona o entitat que hi estigui interessada. Així mateix, la web també facilita l'enllaç a l'eina gvanext.com on podeu fer cerques d'ajudes finançades amb fons Next Generation.

La feina que fan les dues persones contractades té un doble nivell. D'una banda, a nivell intern informen sobre les convocatòries obertes a les diferents àrees i s'encarreguen de la tramitació, la gestió i la justificació de les subvencions que se'ls encomana; i, de l'altra, a nivell extern, a més de la informació sobre fons europeus a Pimes i autònoms, entitats sense ànim de lucre i ciutadania, tenen previst mantenir contacte amb les associacions empresarials i organitzar esdeveniments amb el suport d'agents mediadors.

Gitte Lund ha finalitzat la seva intervenció afirmant que el triple objectiu que s'ha marcat el Punt GVANEXT de Torrevella és aconseguir finançament addicional als fons municipals per emprendre projectes per a la ciutat, enfortir el teixit empresarial fent-ho més competitiu i modern, i promoure la igualtat de oportunitats i la inclusió.

PROGRAMA:

Dia: 6 de juny de 2023

Lloc: Club Nàutic. Passeig Vistalegre, s/n. Torrevella

  • 09.30h Benvinguda
  • 09.45h Presentació del Punt GVANEXT de Torrevella
  • 10.15h Kit Digital (Cambra de Comerç d'Alacant)
  • 10.45h Cafè
  • 11.15h Subvencions per a empreses i autònoms (Generalitat Valenciana)
  • 12.00h Cloenda