Executada la xarxa d'evacuació d'aigües pluvials a Llac Jardí per eliminar problemes d'inundacions i millorar el sistema d'evacuació actual

10.08.2023
Agamed

Aigües de l'Arc Mediterrani SA (AGAMED), l'empresa mixta per a la gestió dels serveis del cicle integral de l'aigua, ha executat dins del Pla d'Inversions de 2023, la xarxa d'evacuació d'aigües pluvials a l'Avinguda San Miguel i carrer Ercina, a la Urbanització Llac Jardí, amb una inversió que ascendeix a 172.220 euros (IVA inclòs).

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat per la regidora de Serveis Urbans, Sandra Sánchez, el gerent d'AGAMED, Jorge Ballesta, i la gerent adjunta, Gemma Cruz, ha visitat un cop finalitzades les obres, l'estat en què ha quedat lexecució daquesta xarxa devacuació daigües pluvials.

Cal destacar que el sistema d'evacuació a Llac Jardí es componia en general per xarxes antigues amb diàmetres petits, que s'havien quedat obsoletes amb el pas del temps i, per tant, requerien ampliar-les. Per tot això, s'ha instal·lat una xarxa que capta les aigües pluvials des de l'Avinguda San Miguel i les condueixi fins al carrer Ercina, eliminant així els problemes d'inundacions i millorant el sistema d'evacuació actual.

A l'Avinguda San Miguel es rep les aigües procedents d'aigües a dalt de la CV-95. Aquesta zona, en no disposar de xarxes de pluvials suficients, s'inundava, generant problemes als veïns que hi resideixen. Per això calia l'execució d'aquesta xarxa de pluvials, que capta les aigües a dalt de la conca i les transporta fins al punt d'abocament, garantint un transport adequat de cabals i eliminació de deficiències existents.

Per a la seva execució s'han instal·lat 105 metres de canonades PVC PN6 DN de 400mm, 115 metres de canonades PVC PN6 DN de 500mm, a més d'haver reasfaltat un cop finalitzada l'obra un total de 1.641 metres lineals.