Presentat el nou servei de recollida porta a porta de residus orgànics i del reciclatge dels residus d'envasos de vidre

20.09.2023
recogida puerta a puerta

La regidora d´Aseo Urbano de l´Ajuntament de Torrevella, María José Ruiz, i el president de l´Associació d´Empreses d´Hostaleria de Torrevella i Comarca (AEHTC), José Ignacio Pastor, han presentat en roda de premsa el nou servei de recollida porta a porta de residus orgànics, així com el de reciclatge dels residus d'envasos de vidre, que gestiona Ecovidrio, i que tots dos compten amb una subvenció per part de la Unió Europea (UE).

SERVEI DE RECOLLIDA PORTA A PORTA DE RESIDUS ORGÀNICS

María José Ruiz ha explicat que, sobre la base del cens de grans productors de residus de Torrevella (bars i restaurants, hotels,…) s'ha realitzat una campanya destinada a tots ells per informar-los del nou servei de recollida porta a porta de grans productors de fracció orgànica.

Després d'aquesta campanya, als grans productors que s'hagin volgut adherir se'ls ha proporcionat una galleda de 120 litres de color marró, que serveix per al dipòsit dels residus orgànics que es generen al seu establiment, així com un kit de bosses biocompostables per a la galleda. En aquests cubs podran dipositar restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, closca d'ou, marisc, fruita seca, restes d'infusions i pòsits de cafè, així com altres restes de menjar.

El tipus de residus a dipositar al contenidor, els dies i horaris de recollida al seu establiment, ha estat transmès mitjançant el lliurament d'un tríptic amb la informació d'aquest nou servei que pretén que el reciclatge sigui cada cop més efectiu al sector de l'hostaleria.

La recollida es realitzarà els dimarts, dijous i dissabtes en horari de matí (a partir de les 7.00 hores) i els establiments que s'hi han adherit són restaurants i hotels de la ciutat.

Es disposa d´un telèfon d´atenció per a aquells que es vulguin adherir a aquest servei de recollida porta a porta de residus orgànics (966 702 390).

SERVEI DE RECICLAT DELS RESIDUS D'ENVASOS DE VIDRE

L'edil d'Aseo Urbano també ha donat a conèixer avui la campanya destinada a l'hostaleria local que ha començat Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos a Espanya.

Des d'Ecovidrio es desenvolupen accions HORECA per donar suport als locals d'hostaleria, dotar-los de mitjans i incentivar el reciclatge d'envasos de vidre, sense cap cost per a l'Ajuntament de Torrevella, ni per als hostalers.

María José Ruiz ha recordat que el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana que estableix per als locals d'hostaleria l'obligació de separar els envasos de vidre i dipositar-los als contenidors corresponents.

En una primera fase es visiten tots els locals d'hostaleria amb educadors ambientals i se'ls lliura una carta de presentació signada per l'Ajuntament. A més, en aquesta primera visita, s'emplena un qüestionari on es constata si el local és reciclador o no i si necessita mitjans per reciclar. Un cop visitats tots, se'ls lliuren cubs per separar el vidre als hostalers que ho sol·licitin. A més, es revisa el parc de contenidors adaptant-los per al buidatge fàcil del vidre i si hi ha necessitat de més contenidors al carrer, es col·loquen amb l'autorització del mateix Ajuntament.

A la segona fase de la campanya es visiten de nou només aquells locals que no han estat receptius a la primera fase, o que s'ha detectat que no són recicladors, per tornar a informals de la necessitat de la seva col·laboració, i si fos necessari, perquè encara hi ha locals dubtosos o no recicladors després de dues visites, es tornen a visitar per intentar que participin en aquesta necessària i important campanya d'incentivació del reciclatge d'envasos de vidre al sector de l'hostaleria.