Gairebé 200 persones han realitzat les visites guiades i tallers al Museu d'Història Natural amb motiu de la nit europea dels investigadors

04.10.2023
museo

Gairebé 200 persones han realitzat les visites i tallers de neurociència organitzats per l'Associació Cultural Ars Creatio al Museu d'Història Natural amb motiu de la Nit Europea dels Investigadors, i que ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torrevieja .

  Múltiples famílies, alumnes de 4t primària del CEIP Havaneres i del taller d'adults La Bella Lola van ser els que van gaudir de les diverses activitats realitzades els divendres 22 i 29 de setembre, i els diumenges 24 de setembre i 1 d'octubre.

En primer lloc, els assistents van fer una visita guiada al museu realitzada per la biòloga i divulgadora científica Estefania Alonso, d'una hora de durada, en què es va donar a conèixer la biodiversitat de Torrevella i l'educació ambiental necessària per conservar-la.

A continuació, els participants van dur a terme un taller de neurociència impartit per la científica María Luisa Molina, en què van descobrir el costat més humà de la investigació i els grans avenços que s'estan fent a l'estudi del cervell i el descobriment de teràpies per a patologies del sistema nerviós com la síndrome de Rett. L'èxit va ser tan gran, que encara que aquest taller tenia una durada estimada d'uns 30 minuts, l'interès i les preguntes dels assistents van allargar els tallers fins i tot fins als gairebé 90 minuts, sobretot els diumenges, quan no hi havia temps limitat per tornar als col·legis.

Torrevella s'ha sumat amb aquestes activitats organitzades per Ars Creatio a les gairebé 400 ciutats europees que celebren la Nit Europea dels Investigadors. Ha estat una activitat finançada per la Universitat Miguel Hernández d´Elx, coordinada per María Luisa Molina i amb la col·laboració de l´Institut de Neurociències d´Alacant i la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Torrevella.