Finalitzen els treballs de pintura de la bassa de laminació existent a la urbanització Torreta Florida

06.11.2023
FINALIZAN LOS TRABAJOS DE PINTURA DE LA BALSA EXISTENTE EN LA URBANIZACIÓN TORRETA FLORIDA
Els treballs han consistit en el pintat dels murs d´aquesta gran bassa, dissenyat i realitzat per l´artista local Carlos Vera, i que representa un compendi d´imatges del Parc Natural de les llacunes de La Mata i Torrevella

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, juntament amb la regidora de Serveis Urbans, Sandra Sánchez, i el gerent d'AGAMED, Jorge Ballesta, han visitat la bassa de laminació construïda a la urbanització Torreta Florida per comprovar la finalització dels treballs d'integració paisatgística , amb una solució atípica, que han consistit en el pintat dels murs d´aquesta gran bassa, dissenyat i realitzat per l´artista local Carlos Vera. Un gran mural que representa un recull d'imatges del Parc Natural de les llacunes de La Mata i Torrevella.

Aquesta bassa, que funciona com a zona de laminació per a emmagatzematge provisional de les aigües pluvials en els episodis de pluges fortes per tal d'evitar inundacions als carrers i habitatges propers, inclourà la millora de l'espai existent perquè pugui tenir ús fora de les èpoques de pluges fortes i, així, aprofitar-la com a espai públic amb instal·lacions esportives alhora que s'integri a l'entorn.

Aquesta bassa de laminació de Torreta Florida té una capacitat demmagatzematge daigua daproximadament uns 9.000 m3, i el seu disseny ha complert lobjectiu proposat. Per potenciar i millorar l'ús d'aquest espai quan no es produeixen episodis de pluja, s'ha dissenyat la instal·lació d'una pista o zona de skate que estarà formada per diversos mòduls prefabricats de formigó. A més d'això, s'ha previst una zona d'Outdoor Fitness o Calistènia i la construcció d'uns mòduls de bancs al voltant dels escocells existents a la bassa. Aquestes instal·lacions esportives s'executaran a partir del mes de gener de 2024 per part d'AGAMED, després d'aprovar-se les inversions a l'últim Consell d'Administració de l'empresa mixta del cicle integral de l'aigua de Torrevella.

Finalment, l'alcalde ha informat que també el 2024, per ampliar la capacitat d'emmagatzematge, s'ha dissenyat una gran zona verda al costat d'aquesta bassa, que inclourà la construcció d'una segona bassa de laminació a què arribarà l'aigua des d'aquesta bassa ja construïda a través d'uns abocadors superficials (quan les pluges siguin torrencials i cal més capacitat de retenció d'aigües pluvials), i que tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 1.867 m3.