Finalitzada la reurbanització de la travessia Mestre Francisco Casanova

La reurbanització inclou el canvi de circulació dels vehicles, passant de dos carrils a un únic carril amb sentit de circulació nord
05.02.2024
reurbanizacion
Cal destacar l'eixample de voreres que passen de 1,20 a 2,20 metres, l'execució d'orelles i rebaixos en voreres adequats per complir la normativa d'accessibilitat

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat per la regidora de Gestió Urbanística, Accessibilitat i Serveis Urbans, Sandra Sánchez, juntament amb veïns de la zona, ha visitat la finalització de les obres de la Travessia Mestre Francisco Casanovas, les quals van començar la segona setmana del mes de desembre i han consistit en la reurbanització de tot el carrer.

Aquestes obres estaven incloses dins del Pla de Reasfaltat i millores d'itineraris de vianants i accessibilitat, amb una inversió superior a 50.000€. El termini dexecució de les obres ha estat inferior a dos mesos.

CANVI DE LA SECCIÓ DEL VIAL

Sandra Sánchez ha informat que s'ha dut a terme un canvi important a la secció del vial per millorar principalment l'itinerari de vianants i l'accessibilitat, amb l'eixample de voreres que passen de 1,20 a 2,20 metres, l'execució d'orelles i rebaixos en vorera adequats per complir el pendent transversal segons la normativa d'accessibilitat.

També cal destacar el canvi que es produeix en la circulació dels vehicles, ja que passa a tenir un únic carril amb sentit de circulació nord, és a dir, des de Carrer Mestre Francisco Casanovas cap a Carrer La Calera, podent continuar en el mateix sentit per Carrer Jove Pura. D'aquesta manera, es continuarà comptant amb les dues bandes d'aparcament que existien a banda i banda del carrer i s'eliminaran riscos per al trànsit rodat, decisió que ha estat coordinada entre l'àrea d'Infraestructures i l'àrea de Trànsit de l'Ajuntament de Torrevieja.

PAVIMENTACIÓ DE VORERES, REASFALTAT I SENYALITZACIÓ

Després de la demolició completa de les voreres i el nou encintat per a l'ampliació d'aquestes, s'ha procedit a la col·locació de vorera, regulació i compactació de material granular en capa base, execució de solera de formigó i, finalment, col·locació de llamborda color gris petri en la totalitat de les voreres i llamborda color vermell al paviment tàctil d'advertència i direccional per als passos de vianants, complint amb la normativa d'accessibilitat. La superfície total ha estat de 350 metres quadrats aproximadament.

Les obres han finalitzat amb el fresat i el posterior reasfaltat d'una superfície de 510 metres quadrats, amb el pintat de tota la senyalització horitzontal de marques vials i la vertical de senyals de trànsit.