"La teatrura tot ho cura", el nou projecte que presenta "Teatro para todos" apropant als nens hospitalitzats el teatre en família

Les emissions es retransmetran en streaming, a través del canal de YouTube de l'Escola Municipal de Teatre, des del Centre Cultural Verge del Carme, amb la participació de Televisión Torrevieja (TVT)
14.02.2024
teatro
L'Hospital Universitari de Torrevella habilitarà una sala especial per visualitzar-la, on els nens/es hospitalitzats podran estar acompanyats dels seus familiars interactuant i compartint aquests espectacles

El regidor de Cultura, José Antonio Quesada, l´edil de Salut Pública, Rosa Cañón, i el director de l´Escola Municipal de Teatre, Matías Antón, han presentat la nova iniciativa que posa en marxa “Teatre per a tots” portant el teatre a l'Hospital de Torrevella. El projecte, que porta per nom “La teatrura tot ho cura”, té l'objectiu de portar el teatre en família als nens i nenes que et trobes hospitalitzats a l'Hospital Universitari de Torrevella.

Quatre seran les obres que es retransmetran, via streaming , des de les taules del Centre Cultural Verge del Carme. Una emissió que és possible gràcies a la participació de la televisió local, Televisió Torrevella (TVT), que serà l?encarregada de portar la màgia del teatre al?Hospital Universitari. El centre ha preparat una sala especial on els nens i nenes ingressats, així com les seves famílies, gaudiran d'aquesta iniciativa que proposa el director de l'Escola Municipal de Teatre. “L'any passat vam abordar les aules de les escoles de Torrevella portant el teatre, i en aquesta ocasió hem volgut fer un pas més, apropant als nens i nenes hospitalitzats el teatre. Donant-los un moment de felicitat i alegria”, han estat les paraules de Matías Antón, director de l'Escola Municipal de Teatre.

Les obres tindran lloc de diumenge, a les 18.30 hores, tenint lloc una per mes. La primera tindrà lloc el proper 25 de febrer. Es tracta d'un espectacle de dansa-teatre que porta per títol La psicologia del color. El 10 de març la màgia del circ arribarà de la mà de la representació “Circ ales”. El 14 d'abril serà el torn de les titelles amb l'obra “Bunji, la petita koala”. Aquest projecte pilot tancarà el cicle amb un espectacle d'il·lusió que porta per títol “Cura amb el mag”, i que tindrà lloc el 19 de maig.

Totes les obres, tal com ha comunicat Matías Antón, segueixen la línia de treball marcada per a la programació del cicle de teatre, que està altament cuidada amb l'objectiu de cercar l'excel·lència escènica. Les representacions que s'han desenvolupat són totes de primer nivell en el panorama nacional, i algunes són reconegudes amb guardons de prestigi nacional i internacional.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Rosa Cañón, ha destacat que aquest projecte impacta de ple en la iniciativa que es desenvolupa als centres hospitalaris, especialment a les àrees infantils, on s'està tractant d'humanitzar aquests espais fent-los més acollidors per als ingressats. Des del centre ha tingut una gran acollida tant per part de la gerència com pels responsables de l'àrea pediàtrica. “És beneficiós per als nens i nenes que s'hi troben perquè podran compartir aquest moment, a més de poder interactuar entre ells. Cosa que és difícil en molts casos en tractar-se d'ingressos de llarga estada”.