Torna a Torrevella l'alumnat del màster Comincrea de la UA per a la digitalització de l'arxiu i la història del Certamen d'Havaneres

27.03.2024
UA
Durant la visita a Torrevella, l'alumnat també va participar a la trobada intergeneracional “Els ODS des de la mirada turística: la sostenibilitat és cosa de tots” i va avançar en la preparació de l'exposició del 70è aniversari del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella, que s'inaugurarà a finals de juny a la sala Vista Alegre

Dimarts, 26 de març, un grup multicultural d'estudiants del Màster Comincrea (Comunicació a Indústries Creatives) de la Universitat d'Alacant va visitar el Centre de Turisme (CdT) de Torrevella per col·laborar en el projecte de participació ciutadana al voltant dels ODS ( Objectius de Desenvolupament Sostenible), organitzat per la seu de la UA a Torrevella i la Universitat de València.

A continuació, l'estudiantat va continuar la visita a l'arxiu del cronista oficial de Torrevella, Paco Sala, digitalitzant i mesurant minuciosament els arxius i objectes de rellevància que formaran part de l'exposició, la inauguració de la qual està prevista per a finals del mes de juny. Aquest procés de digitalització garanteix la preservació, la conservació i l'accessibilitat d'aquests objectes de gran riquesa cultural, històrica i social. L?exposició es durà a terme a la sala Vista Alegre i suposarà una oportunitat per rememorar la trajectòria i la història cultural vinculada a les havaneres.

En aquesta visita va participar activament el coinvestigador principal i coordinador musical, Jorge Carrasco-Juárez, catedràtic del Reial Conservatori Superior de Música Victòria Eugenia de Granada, que va oferir a l'alumnat valuosos coneixements sobre les havaneres i la seva rellevància musical, cultural i històrica. Els estudiants van aprofitar l'oportunitat per preguntar-li i aprofundir en les seves perspectives, enriquint així la comprensió sobre el món de l'havanera i aportant noves idees per a l'exposició.

Aquesta iniciativa de la Seu de la UA a Torrevella forma part d´un projecte de recerca, innovació educativa i transferència del coneixement sobre el Certamen Internacional d´Havaneres de Torrevella. Està dirigida per l'investigador Jesús Segarra-Saavedra i el coordinador musical Jorge Carrasco-Juárez i compta amb el suport de tot el professorat de l'assignatura “Sectors de les indústries creatives” de la UA. Els objectius del projecte passen per investigar, documentar, digitalitzar i difondre la tradició històrica i cultural de l'havanera a Torrevella, així com apropar-la a l'audiència juvenil.