L'Ajuntament inicia els tràmits perquè l'havanera i l'artesania salinera siguin Béns d'interès cultural (BIC)

18.04.2024
Artesanía_salinera_habaneras_bic_torrevieja
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, informa que dilluns passat, 15 d'abril, la Junta Rectora de l'Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta va aprovar la proposta per iniciar el procés d'incoar com a BIC Immaterial (Bé d'Interès cultural) tant el cant de l'Havanera com l'Artesania Salinera.

Aquesta iniciativa de lInstitut Municipal de Cultura ha estat recolzada per tots els membres que van assistir a la Junta Rectora, aconseguint un consens tant social com polític.

Un cop ja ha estat aprovada la proposta, el pas següent serà enviar les sol·licituds d'incoació a l'àrea de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana perquè siguin estudiades amb l'objectiu de la seva futura aprovació i incoació.

L'equip de Govern, a través del seu regidor de Cultura, José Antonio Quesada, sempre ha apostat per exalçar el valor del patrimoni cultural torrevellenc, emfatitzant allò que ens fa únics i especials. I l'exemple més gran que resumeix la idiosincràsia de Torrevella i la seva vinculació amb el mar i amb la sal són, tant el cant de l'Havanera com l'artesania salinera, única al món.

En paraules d'Antonio Quesada “creiem que en aquests temps en què la globalització ho ocupa tot és important donar valor a aquells aspectes que ens fan únics. Ja hem creat escoles tant de cant coral, de pols i de pua i d'artesania salinera per generar un relleu generacional. No podem permetre que la idiosincràsia torrevellina caigui en l'oblit i iniciar els tràmits perquè l'Havanera i l'Artesania Salinera com a Bé d'Interès Cultural immaterial ens hi ajudarà”.