La Policia Local de Torrevella participa a l'estudi de la DGT la prevalença del consum d'alcohol i drogues en conductors de vehicles

07.05.2024
policia local
L'estudi, anomenat EDAP 2024, es desenvoluparà des d'avui dimarts, 7 de maig, al 2 de juny de 2024, i consisteix en la realització d'un total de 16 controls aleatoris d'alcohol i drogues a conductors durant aquest període de temps. resultats dels controls es remetran a la Direcció General de Trànsit per anàlisi de les dades recopilades i així poder treure conclusions sobre la prevalença del consum d'alcohol i drogues en la conducció al nostre país

El regidor de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón, informa que la Policia Local de Torrevella participa a l'estudi de la Direcció General de Trànsit sobre la prevalença del consum d'alcohol i drogues, estupefaents i substàncies psicoactives en conductors de vehicles.

L'estudi, anomenat EDAP 2024, es desenvoluparà des d'avui dimarts, 7 de maig, al 2 de juny de 2024, i consisteix en la realització d'un total de 16 controls aleatoris d'alcohol i drogues a conductors durant 4 setmanes. A cada control, es realitzen les proves de detecció d'aquestes substàncies a 8 conductors de forma individualitzada, per la qual cosa el nombre total de proves que realitzarà la Policia Local de Torrevella durant tota la campanya serà de 128 tests d'alcohol i altres 128 tests de drogues. Durant la pràctica de les proves es realitzarà a més un recompte de vehicles per aforament del punt de control.

Per a la realització dels controls esmentats, la Direcció General de Trànsit ha cedit a la Policia Local de Torrevella tot el material necessari (drogotest i kits de drogues, etilòmetre, filtres, neveres i kits per a enviament a laboratori, etc.).

La Policia Local ja va participar amb èxit en 3 edicions anteriors del dit estudi celebrades el 2015, 2018 i 2021, contribuint amb això a la prevenció d'accidents de trànsit com a conseqüència del consum d'aquestes substàncies i fomentant la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit, en una campanya en què únicament hi participen 15 policies locals més de tot Espanya.

Els resultats dels controls es remetran a la Direcció General de Trànsit per anàlisi de les dades recopilades i així poder treure conclusions sobre la prevalença del consum d'alcohol i drogues a la conducció al nostre país.